Erste Liga: támadó helyett védő – újabb kanadai az FTC-ben

Vágólapra másolva!
2018.11.20. 20:05
Az Erste Ligában szereplő FTC jégkorongcsapata szerződtette Marcus Perriert – közölte a klub a hivatalos honlapján, a fradi.hu-n. A kanadai védő a szezon végéig írt alá a zöld-fehéreknél.

Mint ismert, az FTC a szezon hátralévő részére elvesztette a súlyos sérülést szenvedett kanadai támadót, Leo Fitzgeraldot, akinek helye felszabadult az Erste Liga szabályainak értelmében maximum hatfős légióskeretben. A fővárosiak szakvezetése új igazolással pótolta a kieső játékost.

Az idény végéig aláíró Marcus Perrier a kanadai Ontarióban nevelkedett, játszott az egyetemi ligában, legutóbb az ECHL-ben szerepelt – abban a csapatban, ahol korábban Leo Fitzgerald is megfordult. A 27 éves kanadai támadó – aki a 15-ös mezt kapta – pénteken, a Dunaújvárosi Acélbikák elleni hazai találkozón debütálhat az FTC-ben.

„Ez pályafutásom első európai klubja. Már egy ideje terveztem, hogy ezen a kontinensen is kipróbáljam magam, elsősorban olyan együttest kerestem, ahol jó a közösség, és lehetőségem van kamatoztatni a képességeimet. Úgy fest, ezt meg is találtam a Fradinál, ráadásul nagyon jól is megy a csapat. Igyekszem tevékeny részese lenni annak, hogy ez így is maradjon” – idézi a fradi.hu az új igazolást.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik