Erste Liga: óriási fordulat után gyűrte le az FTC az Újpestet

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.01.26. 20:36
null
Ferencvárosi gólöröm (Fotó: FTC Jégkorong)
Az FTC hosszabbítást követően 3–2-re legyőzte az Újpestet a jégkorong Erste Liga felsőházának szombati játéknapján, míg nagy riválisa, a Csíkszereda szintén óriási csatában, szintén 3–2-re, de a rendes játékidőben verte meg vendégét, a DEAC-ot.

 

Nagy Nilan góljával a vendég Újpest a 6. percben megszerezte a vezetést a betegségek és sérülések sújtotta FTC ellen, majd a második harmadban is jött a hatodik perc – és az újabb lila-fehér gól: Varga Arnold szép találattal, emberelőnyben duplázta meg az előnyt.

A következő emberfórok itt is, ott is kihasználatlanul maradtak, aztán az utolsó periódusban a zöld-fehérek egyenlő létszám mellett kezdték ledolgozni a hátrányukat: Rafaj Attila szépített, míg 4.41-gyel a vége előtt – immár előnyből – Tóth Adrián egyenlített. Jöhetett a hosszabbítás, amelynek negyedik percében Brett Switzer vágta be a Fradi győztes találatát.

Csíkszeredában harminc percig nem született gól, és bár aztán az elsőt a hazaiak ütötték, a befejező harmadban a DEAC is vezetett – igaz, csak húsz másodpercig... A győztes gólt Radim Valchár az 54. percben szerezte.

ERSTE LIGA
KÖZÉPSZAKASZ, FELSŐHÁZ
FTC-TELEKOM–ÚJPEST 3–2 (0–1, 0–1, 2–0, 1–0) – h. u.

Pesterzsébet, 798 néző. V: Nagy A., Németh M., Soltész, Kis-Király
FTC: Maros – Perrier, Jászai (1) – Kärmeniemi (1), Sarcia – Hegyi Á., Lengyel – Nagy G., Walls, Pavuk (1) – Tóth A. 1, Switzer 1, Tóth Richárd (1) – Dósa, Farkas L., Rafaj 1 – Roczanov (1), Tóth Gergő, Pozsár – Hardi R. Edző: Fodor Szabolcs
ÚJPEST: Duschek – P. J. Kiss, Rusk – Szaller, Varga A. 1 – Kovács Attila, Nagy N. 1 – Csányi (1), Kocsis, Nemes – Benk, Sikorcin, Stefishen – Brine, Ropret (2), Szalma – Sági, Vincze P. Edző: Szilassy Zoltán
Kiállítások: 10, ill. 12 perc
Kapura lövések: 39–30
MESTERMÉRLEG
Fodor Szabolcs:
– Az első harmadban nem úgy játszottunk, ahogy elterveztük. Gyors csapat vagyunk játékunkban, reakcióban, de most indiszponáltak voltunk, talán a Magyar Kupa-bronz miatt... Később feljavultunk, a végén pedig azt nyújtottuk, amit ilyenkor kell.
Szilassy Zoltán: – Ez az egy pont még sokat érhet, viszont bosszús vagyok, hogy elengedtünk kettőt. Az utolsó harmadra passzívvá váltunk, statikus lett a játékunk, visszahúzódtunk, és teret adtunk a Fradinak. Nagy tanulság, hogy három harmadig vagy a ráadás végéig koncentráljunk.

SC CSÍKSZEREDA (romániai)–DEAC 3–2 (0–0, 1–0, 2–2)
Csíkszereda, 1700
néző. V: Csata, Gergely L., Fehér I., André (romániaiak)
CSÍKSZEREDA: Lundström (1) – Belov (1), Papp Sz. – Farkas T., Salló A. – Gecse, Győrfy – Bors I., Flinta – Becze T. (2), Taratuhin 1 (1), Valchár 1 (1) – Bíró T., Fodor Cs., Panov 1 – Casaneanu, Részegh T., Rokaly Sz. – Horváth L., Krasznoszlobodcev, Rokaly N. Edző: Don MacAdam
DEAC: Hetényi Z. – Kovács B. Z. (1), Vuorijärvi – Behál (1), Hetényi P. – Antal A., Berta – Izacky (1), Novotny 1, Turcotte – Hári N., Kulesov 1, Németh A. (1) – Molnár D., Salló B., Silló – Kozma, Márton, Vincze P. T. Edző: Dave Musial
Kiállítások: 4, ill. 4 perc+10 perc fegyelmi (Molnár D.)
Kapura lövések: 39–27
MESTERMÉRLEG
Don MacAdam:
– Szórakoztató, izgalmas meccsen igazi csapatmunkát végeztünk. A meccs lélektanilag meghatározó pillanata a gyors egyenlítő gólunk volt. Két kiváló kapus és remek támadószekciók összecsapásából kerültünk ki győztesen.
Kecskeméti Áron (másodedző): – Igazi playoffra emlékeztető meccset játszottunk. Tetszett a játékunk, viszont a záró harmadban a saját bőrünkön tapasztalhattuk meg, mit jelent ezen a szinten, ha hibázunk.

A FELSŐHÁZ ÁLLÁSA
1. Csíkszereda 2 2 6–2 +4 9
2. Ferencvárosi TC 1 1 3–2 +1 8
3. UTE 1 1 2–3 –1 2
4. Corona Brasov 1 1 0–3 –3 2
5. DEAC 1 1 2–3 –1 0

A csapatok az alapszakaszban elért helyezésük után 6-3-2-1-0 extra pontot hoztak magukkal.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik