Erste Liga: megvan az első edzőváltás a szezonban

JAKAB ÁRPÁDJAKAB ÁRPÁD
Vágólapra másolva!
2018.10.01. 12:36
Az Erste Ligában és a román bajnokságban is érdekelt Gyergyói Hoki Klub vezetősége október elsejei hatállyal menesztette a csapat nyáron kinevezett orosz vezetőedzőjét, Alekszandr Trofimovot.

A szerződésbontásra azt követően került sor, hogy a Gyergyó vasárnap hazai pályán szenvedett 1–0-s vereséget a Vienna Capitals farmcsapatától. Az idén újjáalakuló és jelentősen megerősödő székelyföldi jégkorongcsapatnál a várt eredmények elmaradásával magyarázták a váltást: a Hoki Klub az Erste Ligában lejátszott hat találkozóján mindössze öt pontot szerzett, s ezzel jelenleg a tizenegy csapatos bajnokság kilencedik helyén szerénykedik.

A román bajnokságban Trofimov vezetésével legyőzték ugyan a Corona Brasovot és a Steaua Bucuresti-et is, ám két sima vereséget könyvelhettek el a székelyföldi rivális Csíkszeredai Sportklubbal szemben.

A hétfő esti, brassói vendégjáték alkalmával ideiglenesen a klub korábbi játékosa, Václav Novak sportigazgató irányítja a gyergyóiakat, a későbbiekben viszont az eddigi másodedző, Vitalij Donika látja el a vezetőedzői teendőket.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik