Erste Liga: megvan a negyedik siker, döntős a DVTK!

Vágólapra másolva!
2018.03.17. 20:43
A címvédő DVTK hazai közönség előtt 4–1-re legyőzte a Csíkszeredát a jégkorong Erste Liga elődöntőjének ötödik mérkőzésén, így 4–1-es összesítéssel megnyerte az egyik fél negyedik sikeréig tartó párharcot, és bejutott a döntőbe, amelyben a MAC Budapest lesz az ellenfele.

A Jegesmedvék az első harmadban Joe Colin és Berta Ákos találatával 20 másodperc leforgása alatt kétgólos előnyre tettek szert (2–0). A második játékrész elején Magosi Bálint háromra növelte a különbséget, s bár a vendégek Gecse Hugó révén a 36. percben szépítettek, a DVTK egy perccel később Galanisz Nikandrosz góljával visszaállította a háromgólos különbséget (4–1). Joe Colin és Berta Ákos találatával 20 másodperc leforgása alatt kétgólos előnyre tettek szert (2–0). A második játékrész elején Magosi Bálint háromra növelte a különbséget, s bár a vendégek Gecse Hugó révén a 36. percben szépítettek, a DVTK egy perccel később Galanisz Nikandrosz góljával visszaállította a háromgólos különbséget (4–1).

A záró harmadban nem esett újabb gól, így a DVTK 4–1-re megnyerte a meccset és a párharcot is, így címvédőként bejutott az Erste Liga döntőjébe, amelyben a MAC Budapest vár rá.

JÉGKORONG ERSTE LIGA
ELŐDÖNTŐ, 5. MÉRKŐZÉS
DVTK JEGESMEDVÉK–SC CSÍKSZEREDA (romániai) 4–1 (2–0, 2–1, 0–0)
Miskolc, 1596
néző. V: Babic, Rencz, Kis-Király, Muzsik
DVTK: Adorján – LÁDA B. (1), Rantanen – Leppanen, Kiss-Rusk – Joe 1, Vojtkó – Albert T., Köllő – MAGOSI 1 (1), Miskolczi (1), Galanisz 1 – Pavuk, Kulmala, Sakaris – Hajós, Tóth A., Vas – Ritó (1), TÓTH G. (1), BERTA 1. Edző: Mikael Tisell
CSÍKSZEREDA: Onodi (Rucuj) – Belov, Farkas T. – Brnák, Salló – Gecse 1, Flinta – Györfi, Egyed – Fodor, Taratukin, Valchar – Bíró T., Potapov, FABUS – Antal N., Antal Zs., Molnár Z. – Rokaly, Sándor Z. Edző: Leo Gudas
Kiállítások: 6, ill. 8 perc
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc végeredménye: 4–1, a DVTK javára
MESTERMÉRLEG
Mikael Tisell:
– Élesen jöttünk ki a mérkőzésre, és hatvan percig tökéletesen koncentráltunk. Védekezésünk majdnem hibátlan volt, alig hagytunk lehetőséget a csíkieknek, támadásban pedig hatékonyak voltunk. Rövid pihenő után készülünk a fináléra.
Leo Gudas: – A Miskolc jobb volt, mert több gólt lőtt. Nekünk is voltak lehetőségeink, de ezekkel nem tudtunk élni. A ligában a bronzérem kiharcolását is komoly fegyverténynek tartom.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik