Erste Liga: kitört a plexi, élre állt a MAC

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.01.29. 22:59
A legutóbb döntős MAC Budapest 3–1-re legyőzte a címvédő és alapszakaszgyőztes DVTK Jegesmedvék együttesét a jégkorong Erste Liga felsőházi rangadóján, ezzel a tabella élére állt.

A középszakasz hétfői mérkőzése magas tempóban kezdődött, ám az első harmad közepén egy ütközést követően a palánk egyik elemében kitört a speciális üveg, pont az M4 Sport egyik operatőre előtt. A játék bő tíz perc technikai szünet után folytatódott, míg az operatőrt a szilánkok által okozott sebek miatt kórházba szállították. A kényszerszünet a hazaiakat zavarta meg kevésbé, akik Nagy Krisztián találatával vezetést szereztek.

A második húsz percben Wesley Cunningham és Orbán Brance találataival növelte tovább a különbséget a fővárosi együttes. A záró felvonásban a DVTK kapuslehozatallal is próbálkozott, ám sikertelenül, egyenlő létszámnál viszont Magosi Bálint faragott a különbségből. Ez azonban csak a szépítésre volt elég, sikerével a MAC a tabella élére állt.

JÉGKORONG
Erste Liga
Felsőház
MAC Budapest–DVTK Jegesmedvék 3–1
(1–0, 2–0, 0–1)
Tüskecsarnok, 700 néző. V: Babic, Halassy, Berger, Kis-Király
MAC: BÁLIZS – Macaulay, POZSGAI (1) – Dudás, CUNNINGHAM 1 – Garát, Kovács B. Z., Klempa, Mansson, Dansereau (1) – BODO (1), Brown (1), Orban B. 1 – Terbócs, NAGY K. 1, Somogyi – Tóth R., Majoross B., Keresztury (1). Edző: Majoross Gergely
DVTK: Adorján – Leppanen, Kiss-Rusk – Láda, Rantanen – Vojtkó, Joe – Albert, Bernáth, MAGOSI B. 1, Galanisz (1), Miskolczi (1) – Pavuk, Vas J., Sakaris – Hajós, Kulmala, Tóth A. – Ritó, Berta, Tóth G. Edző: Mikael Tisell
Kiállítások: 16+10 perc fegyelmi (Somogyi), ill. 12 perc
MESTERMÉRLEG
Majoross Gergely: –
Nem volt óriási különbség az alapszakaszban és a most látott teljesítmények között, akkor is apróságokon csúsztunk el. Óriási erénynek tartom, hogy minden bukásunk után meg tudtuk tanulni a feladott leckét. Büszke vagyok erre a húsz-egynéhány srácra.
Mikael Tisell: – Talán kicsit elfáradtunk az elmúlt időszakban, hiányzott belőlünk a tűz. A harmadik harmad már jobban sikerült, de ez most kevésnek bizonyult.

Középszakasz, alsóház:
Ferencvárosi TC–ASC Corona Brasov (romániai) 2–3
(0–0, 1–0, 1–2, 0–0, 0–1) – szétlövéssel
Budapest, 285 néző. V: Kincses, Németh M., Kedves, Pálkövi
FTC: Pleszkán – Hietamäki 1, Tuominen 1 – Jaborník, Owen – Jászai, Lengyel – Inglis, Lakatos, Könczei, Németh A. (1), Shupe (1) – Tendler, Rafaj, Dubek (1) – Fliszár, Kovács V., Virág – Bödök, Tóth Renátó, Farkas. Edző: Greg Lindqvist
BRASOV: Polc – Filíp, Jemeljanyenko – Sirokovs, Nagy I. – Bors H., Imecs – Bíró O., Walls 2, McMillan, Gliga (1) – Saluga (1), Tranca (1), Knyazev 1 – Mihály Á., Molnár Zs., Zsók – Zabudlovszkij, Bíró G., Péter Zs. Edző: Július Pénzes
Kiállítások: 10, illetve 16 perc
Mestermérleg
Greg Lindqvist:
– Mindkét csapatnak hatvan perce van arra, hogy megszerezze a három pontot, és amikor kettő egyre vezetsz, és egy perccel a vége előtt egyenlít az ellenfél, azt nagyon nehéz megélni. Nem volt szerencsénk. A srácoknak azt mondtam, hogy fel kell állni, és meg kell szerezni a három pontot a Vienna ellen. Nem adjuk fel.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik