Erste Liga: hosszabbításban győzött az FTC a Brassó ellen

D. Á.D. Á.
Vágólapra másolva!
2020.01.23. 20:52
null
Az FTC szoros meccsen tudott nyerni a Corona Brasov otthonában (Fotó: FTC jégkorong/Facebook)
A Ferencváros 5–4-re győzött hosszabbítás után a Corona Brasov ellen a jégkorong Erste Liga középszakaszának felsőházában. Az alsóházban a Fehérvári Titánok 4–2-re megverték a HK Budapestet, míg a Vasas hazai pályán pályán 2–0-ra kikapott a Gyergyói HK-tól.

 

A felsőházban a brassóiak már 3–1-re vezettek a második harmad közepén, de mégsem ünnepelhettek a Ferencváros elleni mérkőzés végén – a zöld-fehérek a harmadik harmadban 4–3-ra fordítottak, ám innen még visszakapaszkodott a Corona Brasov. A rendes játékidőben nem született döntés, majd a hosszabbításban a Fradi vitte be az utolsó ütést, a vége 5–4.

Az alsóházban két találkozót is rendeztek csütörtök este – a Fehérvári Titánok 4–2-re legyőzték a Hokiklub Budapestet, a másik mérkőzésen a Gyergyói HK 2–0-ra megverte a Vasast.

JÉGKORONG
ERSTE LIGA, KÖZÉPSZAKASZ
FELSŐHÁZ
CORONA BRASOV (romániai)–FTC-TELEKOM 4–5
(1–1, 2–1, 1–2, 0–1) – hosszabbítás után
Brassó, 1000 néző. V: Csomortáni, Csata, Bandi (romániaiak)
BRASSÓ: Polc – Armstrong, Carlson – Boriszenko 1, Mihály E. – Bíró O. (1), Gajdó T. – Haraga, Fowlie, Brown, Franko – Péter B. 1, TRANCA (3), MOLNÁR ZSOMBOR 1 (1) – ZAGIDULLIN 1 (1), Molnár Zoltán, Bíró G. (1) – Constantin, Vasile, Bíró M. Edző: Július Pénzes
FTC: Nagy Kristóf – Rantanen 1, Tóth Gergely – Sarcia, Kärmeniemi (1) – Boros (1), Jászai – TÓTH A. 1, NAGY G. 1 (1), Tóth Renátó – Kulmala (1), SWITZER 2, Pavuk – Juusela, Hajós, Tóth Richárd – Roczanov, Farkas S., Tóth Gergő. Edző: Fodor Szabolcs
Kiállítások: 10, ill. 14 perc
MESTERMÉRLEG
Ondrej Rusnák (másodedző): –
Jó meccs volt, az első tíz percben abszolút topon voltunk, de mivel csak három sorral játszottunk, és az ellenfél folyamatos nyomást helyezett ránk, elfáradtunk, és a vége négy négy lett. A hosszabbítás már szerencse kérdése is, így most csak egy pontot szereztünk.
Fodor Szabolcs: – A mérkőzés első felében nem álltunk készen, lassan kezdtünk,
fejben nem voltunk ott a jégen. Ezután viszont jobban koncentráltunk, visszataláltunk a helyes útra, keményen harcoltunk – és a magunk javára tudtuk fordítani a meccset.

ALSÓHÁZ
FEHÉRVÁRI TITÁNOK–HOKIKLUB BUDAPEST 4–2 (2–1, 0–1, 2–0)

Székesfehérvár, 253 néző. V: Babic, Wolf, Árkovics G., Bencze
FEHÉRVÁR: GYENES – Imre P., Mangone – Horváth M., Kiss R. – Schartz, Vas Márk – Erdély B., Balogh B., Mihály Ákos, ZION 1 – C. CAMPBELL 2, Madácsi, Péter A. – Császár, Nagy Á., Vincze G. – ALMÁSI (1), BUZÁS 1, Kovács Alex (1). Edző: Kiss Dávid
HOKIKLUB: Brodeur – Fejes, Linke – Lakatos, Szécsi – BERRY-LAMONTAGNA 1, Reiter A. – Lévai
Pihlqvist, Sátek, Szűcs I. – Koski, LŐCZI 1 (1), Szigeti (1) – Albert T., Petres, Szappanos – Horváth B., Németh Á. Edző: Jens Brändström
Kiállítások: 6, ill. 4 perc
Kapura lövések: 30–37
MESTERMÉRLEG
Kiss Dávid: –
Fontos volt, hogy győzelemmel indítsunk, erre a sikerre lehet építeni. Küzdős meccs volt, szívünknek és akaratunknak köszönhettük a győzelmet. Sokat blokkoltunk, fegyelmezetten játszottunk – a középszakaszban végig ilyen meccsekre számítok, élet-halál harc lesz az összes mérkőzés.
Jens Brändström: – Az döntött, hogy a Fehérvár kevesebbet hibázott, mellette pedig a mi hibáinkat kihasználta. Tényleg nüanszokon múlott, ugyanolyan küzdelmes mérkőzés volt, mint a két csapat korábbi összecsapásai.

SCHILLER-VASAS HC–GYERGYÓI HK (romániai) 0–2 (0–0, 0–1, 0–1)
Vasas Jégcentrum,
300 néző. V: Soós D., Gangel, Korbuly, Fényi
VASAS: Sági Máté – BUKOR, INGLIS – Hetényi P., Seregély – Surányi, Tornyai – Gáspár L., Schmál, Szlama, Turbucz – Czakó, NAGY M., Pápa B. – Béres, Páterka, Szalma – Csiki, Márton, Székely Mádai G. Edző: Ladányi Balázs
GYERGYÓ: COOKE –Góga, RASZULOV – Ferencz-Csibi, JONES 1 (1) – Kozma Zs., Nagy Cs. – Orbán Sz., Péter Zs., R. RUPERT 1 (1), Valdix (1) – Csergő, Pesztunov, Vorobjov (1) – Barabás, Elekes-Darabont, Sára T. – Benedek, Daradics. Edző: Malcolm Cameron
Kiállítások: 2, ill. 10 perc
Kapura lövések: 29–48
MESTERMÉRLEG
Ladányi Balázs: –
Az első harmadban jól kezdtünk, utána egy kicsit megültünk, és ebből nem tudtunk kijönni. Volt rengeteg előnyünk, amelyekből nem alakítottunk ki megfelelő számú gólhelyzetet, és kapura lövésünk is kevés volt belőlük. Talán a gólra törő játék az, ami a legjobban hiányzott, ez látszik is az eredményen. Lőtt gól nélkül nem lehet meccset nyerni, főleg ilyen rutinos és jó csapat ellen, mint a Gyergyó.
Malcolm Cameron: – Nyertünk, ez a legfontosabb, és a győzelmet nem is mindig kell magyarázni. Bizonyos periódusokban nagyon jól játszottunk, de volt, amikor idegesen, ezért a gólszerzéssel is akadtak gondjaink. Néha talán túlpörögtek a játékosaim, de jobban használtuk ki a helyzeteket, ez döntött.

KÖZÉPSZAKASZ – A FELSŐHÁZ ÁLLÁSA
M GY HGY HV V L–K Gk P
1. Corona Brasov 2 1 1 7–6 +1 6
2. Sport Club Csíkszereda 1 1 1–3 –2 6
3. FTC-Telekom 1 1 5–4 +1 5
4. Dunaújvárosi Acélbikák 1 1 3–1 +2 4
5. DEAC 1 1 1–3 –2 0

 

KÖZÉPSZAKASZ – ALSÓHÁZ ÁLLÁSA
M GY HGY HV V L–K Gk P
1. Gyergyói Hoki Klub 1 1 2–0 +2 7
2. UTE 0 0–0 0 6
3. Fehérvári Titánok 1 1 4–2 +2 5
4. Hokiklub Budapest 2 1 1 9–7 +2 4
5. Schiller-Vasas HC 2 2 3–9 –6 0

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik