Erste Liga: a MAC nagyot fordítva nyerte a döntő második meccsét

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.03.24. 22:26
null
Nagy meccset nyert meg a MAC (Fotó: Dömötör Csaba)
A jégkorong Erste Liga döntőjének második mérkőzést a MAC 5–2-re legyőzte a címvédő DVTK-t, és már 2–0-ra vezet az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharcban.

 


A döntő első mérkőzését a MAC 4–2-re nyerte.

Galanisz Nikandrosz, aki az első meccsen is eredményes volt, az első és a második harmadban is betalált a címvédő DVTK-ban.

A második 20 perc közepén Somogyi Balázs gyönyörűen ütött a kapuba a levegőből, majd két és fél perccel később ismét Somogyi ütött gólt, 2–2-re alakítva az állást. Csupán egy perc telt el, amikor Tomás Klempa, aki szintén betalált az első találkozón, újfent gólt ért el, így mindössze négy perc alatt a MAC 0–2-ről átvette a vezetést.

A harmadik harmadban emberhátrányba került a a budapesti együttes, de a DVTK eladta a korongot, és egy rávezetés végén Jared Brown 4–2-re alakította az eredményt.

A DVTK már nyolc perccel a vége előtt kockáztatott, és lehozta kapusát. Azonban ez a húzás nem jött be, Mathias Mansson 5–2-re növelte a hazaiak előnyét – ez maradt a végeredmény.

A harmadik felvonást március 27-én Miskolcon rendezik meg.

JÉGKORONG, ERSTE LIGA
DÖNTŐ, 2. MÉRKŐZÉS
MAC Budapest–DVTK Jegesmedvék 5–2
(0–1, 3–1, 2–0)
Budapest, Tüskecsarnok, 1924 néző. Vezette: Soós, Kincses, Muzsik, Váczi
MAC: BÁLIZS – Cunningham, DUDÁS – Pozsgai, Kovács B. – Garát, Vokla – Dansereau (1), BROWN 1 (2), KLEMPA 1 (1) – SOMOGYI 2, Terbócs, MANSSON 1 (1) – B. Orban, Nagy K. (1), Bodó – Tóth Richárd, Tóth G., Keresztury. Edző: Majoross Gergely
DVTK: Adorján – Leppänen, Rusk – Láda B., RANTANEN (1) – Vojtkó, Joe – Albert – Miskolczi, VAS J. (1), GALANISZ 2 – Pavuk, Kulmala, Sakaris – Ritó, Hajós (1), Tóth A. (1) – Köllő, Berta, Tóth Gergő. Edző: Mikael Tisell
Kiállítások: 22+10 perc fegyelmi (Klempa), ill. 16+10 perc fegyelmi (Rantanen)
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 2–0 a MAC javára.
MESTERMÉRLEG
Majoross Gergely:
– Jól játszottunk, nem sok kétség férhetett a győzelmünkhöz. Három emberhátrányos gólra nem lehet azt mondani, hogy tudatos fegyver lenne, de örülök, hogy így alakult. Inkább az tetszett, hogy az ellenfelünket nem hagytuk kibontakozni.
Mikael Tisell: – Az első kapott gólunkig kontrolláltuk a mérkőzést, aztán az a találat begyújtotta a fővárosiakat, és fordítani tudtak, s nekünk már nem sikerült visszajönnünk a mérkőzésbe. El kell gondolkodnunk, mi történt.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik