nemzetisport.hu 2019.03.31 19:51 Frissítve: 2019.03.31 21:50

Erste Liga: a hajrában győzött, kedden bajnok lehet az FTC

A jégkorong Erste Liga bajnoki döntőjének negyedik mérkőzésén a Ferencváros 3–2-re győzött a Csíkszereda otthonában, így összesítésben 3–1-re vezet, és egy lépésre került attól, hogy kedden megnyerje a négy győztes meccsig tartó finálét.

 

Rantanen (6) győztes gólt szerzett (Fotó: Balogh László)

Miután szombaton a Ferencváros a hosszabbításban nyerni tudott a jégkorong Erste Liga döntőjének harmadik mérkőzésén Csíkszeredában és visszavette pályaelőnyét, vasárnap a párharc negyedik  találkozóján újabb győzelemmel lehetőséget teremthetett magának arra, hogy kedden hazai pályán zárja le a finálét és saját szurkolói előtt ünnepelje az Erste Liga megnyerését.

Olybá tűnt, hogy Fodor Szabolcs csapata komolyan szeretné is megragadni az esélyt, és már az első percekben nagy nyomás alá helyezte a házigazda védőharmadát a zöld-fehér alakulat, de betalálni csak nem sikerült, a viszonylag feszült hangulatú mérkőzésen.

A jég aztán a 12. percben tört meg Lauri Kärmeniemi lövése talált utat a hazai kapuba, s egy perc múlva Tóth Richárd találatával már 2–0-s vendégelőnyt mutatott az eredményjelző. A csíki reményeket aztán Becze Tihamér élesztette újra, amikor két perccel a szünet előtt szépített.

A második harmadban bő tíz perc után Becze volt az, aki egyenlített, így ismét teljesen nyílttá vált a mérkőzés. A harmadik játékrész ott folytatódott, ahol a második abbamaradt: hullámzó játék sok hibával tarkítva, amelybe egy-egy szép védés hozott némi változatosságot. Végül amikor már-már kezdték elkönyvelni a csapatok, hogy hosszabbításban döntenek, három perccel a vége előtt Anssi Rantanen nem túl nehéz lövése kikötött a csíki kapuban, 2–3. 

A hátralévő két és fél percben az egyenlítés nem sikerült a hazaiaknak, pedig a végén még a kapusukat is lehozták, ám a Ferencváros győzni tudott, így kedden hazai pályán a saját szurkolói előtt nyerheti meg az Erste Ligát.

JÉGKORONG
ERSTE LIGA
DÖNTŐ, 4. MÉRKŐZÉS
SC CSÍKSZEREDA (romániai)–FTC-TELEKOM 2–3 (1–2, 1–0, 0–1)
Csíkszereda
, 2000 néző. Vezette: Nagy A., Rencz, Váczi, Kis-Király
CSÍKSZEREDA: Lundström – Bjelov (1), Papp Sz. – Sulakov (1), Salló A. – Farkas T., Flinta B. – Györfy, Horváth L. – Taratuhin, Krasznolobodcev, Antal Zs. – Részegh T., VALCHAR (1), Rokaly Sz. (1) – BECZE 2, Bíró T., Rokaly N. – Egyed R., Sándor Z., Casaneanu. Edző: Václav Novák
FTC: Arany – Jászai, Dávid – RANTANEN 1 (1), KÄRMENIEMI 1 (1) – Hegyi Á., Sarcia – Lengyel L., Tóth Renátó – Nagy G., Walls, PAVUK (2) – Switzer, Tóth A., TÓTH RICHÁRD 1 (1) – Farkas L., Roczanov, Tóth Gergő – Rafaj, Dósa, Pozsár. Edző: Fodor Szabolcs
Kiállítások: 12, ill. 12 perc
Kapura lövések: 33–33
MESTERMÉRLEG
Václav Novák:
– Nehéz bármit is mondani egy ilyen mérkőzés után. A jégkorongban az egész csapat, minden egyes játékost beleértve, kötelező módon száz százalékot kell, hogy nyújtson. Ha csak egyetlen játékos is nem megfelelően koncentrál, nem lehet nyerni…
Fodor Szabolcs: – Kemény meccs volt, minden egyes négyzetcentiméterért meg kellett küzdeni. Talán picit többet kellett védekeznünk, mint szombaton. Nagyon nyomtak a hazaiak, érezték, ez a meccs mindenképpen kellene nekik. Szerencsére higgadtabbak voltunk, és így a végén mégis mi tudtunk nyerni!

Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 3–1 az FTC javára

2020.10.12 14:23:44

Jégkorong H. Á.

A szlovák bázisú nemzetközi jégkorongbajnokságban érdekelt DVTK Jegesmedvék bajnoki menetrendje.

2020.10.12 13:33:09

Jégkorong H. Á.

Az osztrák bázisú nemzetközi jégkorong-bajnokságban szereplő Fehérvár AV19 bajnoki menetrendje.

2020.09.10 14:56:48

Jégkorong H. Á.

A magyar bázisú nemzetközi jégkorong-bajnokság alapszakaszának menetrendje, eredményei.

2020.07.29 22:09:38

Jégkorong SZŰCS ANDRÁS

NS-VÉLEMÉNY. A jobbtól nem szégyen tanulni elv a magyar hokiban valós.

2020.07.24 22:06:55

Jégkorong KOHÁN GERGELY

NS-VÉLEMÉNY. Történelmi fordulópont, amikor az utolsó kétkedő hangok is végérvényesen elhallgatnak.