Erste Liga: a DAB hat, a MAC hét gólt lőve nyert

Vágólapra másolva!
2017.10.29. 19:27
A Dunaújváros nem kegyelmezett a ligautolsó EV Vienna Capitals II-nek, 6–0-ra nyert a jégkorong Erste Ligában. A Ferencváros sorozatban a negyedik sikerét aratta a Brassó 3–0-s legyőzésével. A Csíkszereda fordulatos mérkőzésen verte meg az Újpestet, a MAC pedig 11 gólos meccsen a Fehérvárt.

A Dunaújvárosi Acélbikák a ligaújonc és utolsó helyen álló bécsiekkel kétszer találkoztak ebben az idényben: a magyarországi mérkőzésen 7–2-re, idegenben pedig 3–0-ra nyert a DAB. Ezúttal 6–0 lett a vége – ez a dunaújvárosiak legnagyobb különbségű sikere a szezonban.6–0 lett a vége – ez a dunaújvárosiak legnagyobb különbségű sikere a szezonban.

Nemcsak nevében volt a nap rangadója az UTE–Csíkszereda összecsapás, hanem a pályán is. Az Újpest vezető góljára alig több mint fél perc múlva válaszolt a vendéggárda, majd még a harmadon belül fordított is. A második játékrész végén 2–3 állt az eredményjelzőn, az utolsó harmad pedig gólfesztivált és óriási izgalmakat hozott.

Az 54. percben egalizált az UTE, de négy percen belül két gólt kapott. Az újpestiek másfél perccel a vége előtt ismét betaláltak, ám ez már csak a szépítésre volt elég, a Csíkszereda 5–4-re győzött.

A Fehérvári Titánok 25 percig kiegyenlített meccset vívtak a MAC Budapesttel, onnantól kezdve viszont nem lehetett feltartóztatni a hazaiakat – a záró játékrészben öt gólt lőve 7–4-re nyertek.

JÉGKORONG ERSTE LIGA
DUNAÚJVÁROSI ACÉLBIKÁK–EV VIENNA CAPITALS 6–0
(1–0, 4–0, 1–0)
Dunaújváros, 500
néző. V: Németh, Rencz, Soltész, Abonyi
DAB:
DUSCHEK
Erdélyi, Mestyán – Szkripec (1), ORBÁN (2) – Lencsés, Hruby
LÉRÁNT 2, Azari (2), Novotny (2) – SILLÓ 2, Németh P., Izacky 1 (1) – Odnoga, Borbás 1, Nagy M. (1) – Török, Makovics, Tanka. Edző: Jason Morgan
VIENNA:
Zimmermann, TSCHREPITSCH
Piff, Kariting – Leitner, Hackl – Kuqali, Wolf
F. Maxa, Szabad, Ranftl – Bolterle, Artner, A. Maxa – Schlögl, Nisser, Thalhammer – Steibl, Schönwetter, Janisch. Edző: Christian Dolezal
Kiállítások:
16, ill. 4 perc
MESTERMÉRLEG

Jason Morgan:
– Az UTE és a MAC elleni mérkőzéseket követően ma végre mentálisan is láttam a fejlődést és a hitet a játékosokon. Mindegy, hogy ki az ellenfél, nekünk mindig így kell pályára lépnünk.
Christian Dolezal:
– Nem tudtuk a saját játékunkat játszani, sok hibát követtünk el, és a második harmadban kapott gólok után már hiába küzdöttünk jól, nem voltunk képesek felállni a padlóról.

UTE–CSÍKSZEREDA 4–5 (1–2, 1–1, 2–2)

Újpesti jégcsarnok, 620 néző. V: Gangel, Mayer, Pálkövi, Tichon
UTE:
Sila
Dósa, Huba – Kiss D., Hegyi – Nagy N., Pokornyi – Schmál
Becze, Nemes, Sági – BENK 1, Cseter, Caladi – Szalma, SIKORCIN 2 (1), Ropret (1) – Pichler-Balássy 1, Pápa, Turbucz (1). Edző: Szilassy Zoltán
CSÍKSZEREDA:
Onodi
Papp Sz., Bjelov 1 – Salló, Brnák 1 – Farkas T., Györfi – János, Orbán Sz.
Antal, Taratuhin (1), VALCHAR 1 (1) – ROKALY SZ. 1 (1), SZCSASZTLIVIJ1 (1), Fabus (1) – Fodor, Molnár Z., Rokaly N. – Antal, Casaneanu, Egyed. Edző: Leo Gudas
Kiállítások:
10 perc, ill. 8 perc + 50 perc fegyelmi
MESTERMÉRLEG

Szilassy Zoltán:
– Nem voltunk elég feszesek a védekezőjátékban, ami pedig eddig az erősségünk volt. Márpedig a Csíkszeredában rengeteg ügyes, jó képességű játékos van, akik ezt megbüntették. A jövőben feltétlenül javítanunk kell a korong nélküli játékunkon.
Leo Gudas:
– Pörgős mérkőzés volt, amelyen fel tudtuk venni az Újpest által diktált ritmust. Úgy gondolom, a harmadik harmadban dőlt el a találkozó, amikor egyenlő létszámnál a játékosaim betartották azt a taktikát, amit kértem tőlük, s megfelelően használták ki a helyzeteiket.

FERENCVÁROS–CORONA BRASOV (romániai) 3–0 (1–0, 2–0, 0–0)
Pesterzs
ébet, 238néző.V:Varjú, Wolf, Kis-Király, Bedő
FERENCVÁROS:SEVELA
Hietamäki, TUOMINEN – JABORNÍK1 (1),Korbuly(1)– Jászai, Owen – Inglis, Lakatos
Fliszár, DUBEK(1),TENDLER1– Németh A., Bödök, Virág T.– Rafaj1,Shupe, Szappanos – Roczanov, Tóth Renátó, Farkas L. Edző:Greg Lindqvist
BRASOV:
Polc
Filíp, Sikorkovs – Nagy I., Stoflet – Bors, Jemeljanenko – Zabludovszkij
MacMillan, Gliga, Walls – MihályÁ., BíróG., Wilgosh– Saluga, Molnár Zsombor, Zsók – Mihály E., BíróM., Péter Zs. Edző:Martin Lacroix
Kiállítások:
10, ill. 10 perc
MESTERM
ÉRLEG
Greg Lindqvist:
– Két héten belül a hetedik mérkőzésünket játszottuk, ezérződött a társaságon, nem voltunk olyan gyorsak, mint pénteken az Újpest ellen, nem léptünk ki a komfortzónánkból. Viszont dicséret illeti a játékosokat, hogy így is be tudták húzni a meccset. Nagyon sokat számított, hogy Tendler emberhátrányban betalált 1–0-nál, ezzel eldöntötte a mérkőzést. Nagyonörülünk a három pontnak,és már az erdélyi túránkra koncentrálunk, hiszen a jövő hétvégén újraösszecsapunk a Brassóval, ezúttal viszont már idegenben,és az nagyon nehéz találkozólesz.

MAC BUDAPEST–FEHÉRVÁRI TITÁNOK 7–4 (0–0, 2–2, 5–2)
Pesterzs
ébet, 450néző.V:Babic, Mlkvy (szlovák), Berger, Frimmel (szlovák)
MAC:
Bálizs
Pozsgai(1),Dudás(1)– Garát, Cunningham– MacAulay(2),KOVÁCS B. Z. – Fejes, Vokla
Klempa(2),Brown, Dansereau1– Terbócs, Nagy K.2,Keresztury –SOMOGYI1 (1),B. ORBÁN3,Majoross B.(1)– Tóth Richárd, Tóth Gergely, Molnár D.(1). Edző:Majoross Gergely
FEH
ÉRVÁR:Kornakker
Vehmanen, Imre – Reiter A., SzabóB. – Szaller, Láday– Takács B., Erdei
SCHOENMAKERS1,AINSWORTH2,ANTILLA1 (3)– Mazzag, Reisz, Vizi – Részegh, Kiss Ő., Szita – Péter A., Kiss Zs., Péter B. Edző:Kóger István
Kiállítások:
12, ill. 14 perc
MESTERM
ÉRLEG
Majoross Gergely:
– Az elmúlt hat-hét meccsen nagyon tetszik, ahogy játszunk, sok helyzetet tudunk kialakítani,és a szerkezetünket tekintve a védekezésünk is jó. Két dolog nem tetszik viszont: az első, hogy a sok helyzetből kevés találatot szerzünk, hiába lőttünk most hetet, a másik, hogy amikor hagyunk valamit az ellenfélnek, azok hatalmas helyzetek, mert olyan hibákat követünk el, amilyet nagyon nehezen, vagy sehogy sem lehet kijavítani. Ezen még dolgoznunk kell.
K
óger István:– Nagy teljesítmény, hogy a MAC-nak a saját pályáján négyet lőttünk, továbbá két harmadon keresztül a döntetlen közelében tartottuk az eredményt. Mindig kérem a játékosaimat, hogy férfiasanés keményen játsszanak, de nem tudom, hogy ennyire szabálytalanok vagyunk-e, hiszen legutóbb három emberelőnyös góllal vert meg minket a Miskolc, ezúttal pedig a MAC is.

AZ ÁLLÁS
1. MAC Budapest 14 10 4 61–36 +25 30
2. DVTK Jegesmedvék 11 9 1 1 42–18 +24 29
3. Ferencváros 13 8 1 4 51–34 +17 26
4. Újpest 13 8 5 39–33 +6 24
5. Csíkszereda 11 6 5 38–34 +4 18
6. Dunaújvárosi Acélbikák 13 5 8 34–40 –6 15
7. Corona Brasov 11 3 1 1 6 29–32 –3 12
8. Fehérvári Titánok 12 3 2 7 36–56 –20 11
9. Vienna Capitals II 14 1 1 12 22–69 –47 3
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik