Bukarestben biztosan nem lép jégre az FTC

SZŰCS ANDRÁSSZŰCS ANDRÁS
Vágólapra másolva!
2010.11.24. 17:22
null
Tart a káosz az FTC-nél, meccsek maradhatnak el (Fotó: Tumbász Hédi, archív)
Címkék
Sérülésekre hivatkozva kérte péntekre és vasárnap esedékes két Mol Liga-bajnokijának elhalasztását az FTC-OrangeWays jégkorongcsapata, amelyhez a nap folyamán a sportági szövetség nem járult hozzá. Estére aztán biztossá vált: a másnapi, bukaresti találkozón biztosan nem lép jégre az együttes, ezt Csabai Gábor szakosztály-igazgató erősítette meg a távirati iroda kérdésére válaszolva. A mérkőzés három pontját, 5–0-s gólkülönbséggel minden bizonnyal a vétlen Steaua Rangersnek írják majd jóvá, viszont a zöld-fehérek brassói vendégjátéka vasárnap valószínűsíthető.

A ferencvárosi klubnál gyakorlatilag teljes a káosz. Miután a csapat 8–0-ra kikapott a Vasastól, lemondott Prakab Gábor vezetőedző, akinek egyelőre nincs utóda, ráadásul kilenc játékos szerződését módosítaná a szakosztály-vezetőség, ám egyikük máris nemet mondott, és távozni akar.

Az FTC-OrangeWaysnél arra hivatkozva kérték a két bajnoki elhalasztását, hogy nem tudnák kiállítani a nevezéshez szükséges tizenöt főt. A halasztási kérelem oka tehát az emberhiány, amelyet részben a sok sérülés generált. Borbás Gergely háztartási balesetben a lábát törte, Dancsfalvi Norbert, Székely Mádai László és Tranca Daniel beteg, továbbá Budai Krisztián térdszalagszakadással véd hetek óta, ráadásul különböző okokból korábban távozott már több légiós.

A másik ok viszont, hogy a szakosztály-vezetőség a kilenc legjobban fizetett játékos szerződését módosítaná: a gyenge teljesítmények miatt információnk szerint nagyjából megfelezné a fizetéseket. A kilenc játékosnak egyébként a csütörtök délelőtti edzésig kellett válaszolnia az ajánlatra, ám egyikük azonnal, míg további három társa később nemleges választ adott: ők négyen távozhatnak, a többiek további gondolkodási időt kértek.

Mindezek okán a Fradi csütörtök délután, a Romániába indulás eredeti időpontjában nem tudta felültetni a nevezéshez szükséges 15 főt a már kibérelt buszra, amelyen vezetőedző sem lenne, mivel nincs meg az önként távozó Prakab Gábor utóda. Kedden, a szintén Brassó elleni, de hazai bajnokin az egyetlen meccsre felkért Fekti Bálint volt a jegyzőkönyvbe beírt tréner, ugyanakkor az edzéseket Majoross Gergely csapatkapitány tartotta meg. Csabai Gábor szakosztály-igazgató vezetőedző-jelöltje amúgy Kiss Tibor volt, ám a biztató puhatolózások után ő visszamondta az ajánlatot.

„Azért a teljesítményért, amit a csapat eddig nyújtott, nem jár annyi pénz, amennyit eddig kapott – mondta Csabai Gábor szakosztály-igazgató. – Minden egyes mérkőzésünk ráfizetéses, a jégidőt sem lehet kitermelni. Az a helyzet, hogy mindenki fizetését idejében és egészben átutaltuk, azaz mi teljesítettük a vállalásunkat, a játékosok viszont nem."

A nyáron rengeteget igazoló Fradi jelenleg a hatodik helyen áll a kilenc csapatos Mol Liga mezőnyében, legeredményesebb játékosa, a szintén új szerzemény Peterdi Imre a 24. a ponttáblázaton: az amatőr Újpesten kívül mindegyik csapatnak van eredményesebb hokisa. A rossz szereplés okán az egy hónap után leváltott Hakan Nygren, majd Prakab Gábor után Fekti Bálint már a harmadik – jóllehet csak ideiglenes – tréner volt a szezonban. Ehhez jöhetnek most a tömeges játékostávozások.

„A Fradi szakosztály-vezetőségének legfontosabb feladata jelenleg, hogy az edzőkérdést, illetve a játékosokkal fennálló problémát megoldja – mondta Kovács Zoltán, az MJSZ főtitkára. – Nem lenne szerencsés, ha elmaradnának a mérkőzések, mivel halasztás esetén az újrajátszásra a sűrű versenynaptár miatt gyakorlatilag nincs lehetőség."

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik