EBEL: kilenc gól, sima Volán-vereség Bécsben

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.09.14. 20:02
null
A Volánnak nem volt esélye a pontszerzésre a Capitals otthonában (Fotó: MTI)
Sima vereséget szenvedett a jégkorong EBEL-ben a Fehérvár AV19, mely Bécsben kapott ki 6–3-ra a Vienna Capitalstól.

Rosszul kezdődött a Fehérvár bécsi vendégjátéka, lévén az aktívan kezdő Capitals már a 2. percben emberfórba került, Rafael Rotter pedig másodperceken belül ki is használta azt. MacArthur egy perccel később kis híján kettőre növelte a hazai előnyt, de Robinson védett, a következő helyzet – és gól – viszont a magyar csapaté volt: Sikorcin Ladislav gyötörte be köténybe az egyenlítő gólt.

A gyors egyenlítésre sajnos azonnal jött az osztrák válasz, Kris Foucault teljesen üresen maradt a fehérvári kapu előtt, kegyetlenül be is lőtte a ziccert. A harmadot pedig úgy zárta a Fehérvár, ahogy kezdte: a védő Sven Klimbacher a kék vonalról leadott lövéssel megszerezte a Vienna Capitals harmadik gólját is.

A folytatásban a Capitals kapusának több dolga akadt, Kiss Dániel helyzeténél óriásit kellett védenie. A Volán emberelőnybe is került (és hagyott kihasználatlanul), a büntetés pedig nem maradt el: a 30. percben fórból megint a Capitals köszönt be. Ismét csak néhány másodpercre volt szüksége a bécsi csapatnak, Brett Carson ünnepelhette a 4–1-es vezetést.

A Capitals teljesen kézben tartotta a mérkőzést, és a Volán hiába védekezett ki egy, a harmadik harmadra áthúzódó kiállítást, ezt követően gyorsan megkapta az ötödiket is: Jonathan Ferland köszönt be a 42. percben. Ezt követően Tokaji jutott a kiállítás sorsára, Fischer megpattanó lövése pedig Robinson kapujában landolt – 6–1.

A már rég eldőlt mérkőzésen a végén szépíteni azért tudott a Fehérvár, az 55. percben Wehrs távoli, emberelőnyben leadott lövése LoVecchióról került a kapuba, majd Sarauer is beköszönt, szintén fórból, kialakítva a 6–3-as végeredményt.

EBEL, 2. FORDULÓ
UPC VIENNA CAPITALS (osztrák)–FEHÉRVÁR AV 19 6–3 (3–1, 1–0, 2–2)
Bécs, 4700
néző. Vezette: Kincses (magyar), Smetana, Ettlmayr, Hofstätter (mindhárom osztrák)
VIENNA: Kickert – F. Iberer (1), Carson 1, FOUCAULT 1 (2), WATKINS (2), FERLAND 1 (1) – Fraser (1), Peter (1), Fischer 1, Naglich (1), Jessiman (1) – Klimbacher 1, Schlacher, Puschnik, MacArthur, Rotter 1 – Hackl, P. Lakos, Bauer, Schiechl (1), Grosslercher. Edző: Tom Pokel
FEHÉRVÁR: Robinson – Szirányi B., Tokaji, Banham, Bartalis, Kóger D. – Wehrs 1, Ejdepalm (1), LoVecchio, Sarauer 1, Marino (1) – Kiss D., Orbán, Magosi B., SIKORCIN 1, Kovács Cs. (1) – Hetényi P., Reiter, Vincze, Erdély, Kocsis. Edző: Rob Pallin
Gólok. 1:22: Rotter (Fraser, Peter – emberelőny, 1–0). 4:36: Sikorcin (Kovács Cs., 1–1). 5:01: Foucault (Naglich, Ferland, 2–1). 18:37: Klimbacher (Watkins, 3–1). 29:36: Carson (Foucault, F. Iberer – ee., 4–1). 41:01: Ferland (Foucault, Watkins, 5–1). 46:06: Fischer (Jessiman, Schiechl – ee., 6–1). 54:15: Wehrs (Ejdepalm – ee., 6–2). 55:31: Sarauer (Marino – ee., 6–3)
Fegyelmi büntetés: 10 perc fegyelmi (Rotter)
További eredmények: Bozen–Villach 0–3, Dornbirn–Ljubljana 3–2, Graz–Linz 3–4 – h. u., Innsbruck–Klagenfurt 5–4, Znojmo–Salzburg 1–3,
MESTERMÉRLEG
ROB PALLIN, a Fehérvár edzője: – Két harmadon át kiválóan hokiztunk, ám ez a Vienna ellen nem elég, mert nemcsak az EBEL, hanem a Bajnokok Ligája egyik legjobb csapata is. Habár a második két harmadban többet lőttünk, mint a hazaiak, sajnos az elsőben még nem álltunk készen, ami csalódást keltő, és nem megengedhető, ha idegenben pontot akarunk szerezni. Rajna Miklós jól védett pénteken, és legközelebb is ő fog, de hosszú az idény, Joshnak is játszania kell.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik