nemzetisport.hu 2019.03.17 20:00 Frissítve: 2019.03.17 22:51

EBEL: kikapott otthon a Fehérvár, elvesztette a pályaelőnyt

A harmadik mérkőzéssel folytatódott az osztrák jégkorongbajnokság (EBEL) rájátszásának negyeddöntője a liga egyetlen magyar csapata, a Fehérvár AV19 és a bajnokság egyik legtehetősebb alakulata, a Red Bull Salzburg között. A Salzburg négy napja 1–0-ra kikapott Székesfehérváron, és most gólgazdag mérkőzésen, 6–4-es vereséget mért a Fehérvárra, így elvette Háriék pályaelőnyét, és 2–1-re vezet a négy győzelemig tartó párharcban.

Koskiranta (kékben) nem bírta megállítani Duncant (Fotó: Dömötör Csaba)

 

Két nappal a Salzburgban hosszabbítás után elvesztett mérkőzés után folytatódott a Fehérvár szereplése a rájátszásban, s nagyon úgy tűnt, hogy a ráadásban elbukott találkozó még bántotta Hári Jánosékat a mérkőzés elején.

A Salzburg ugyanis állva hagyta az AV19-et, legalábbis ami a hatékonyságot illeti, hiszen az első harmadban alig hat perc alatt, 6:13 és 12:03 között háromszor is kapitulált a Volán védelme.

A harmadik kapott gól után aztán már megérkezett a mérkőzésbe a fehérvári alakulat, és Arttu Luttinen másfél perc alatt kétszer is kihasznált egy-egy emberelőnyt, így 3–2-es salzburgi előnnyel zárult az első játékrész.

A folytatásban megint csak salzburgi gólszerzők kerültek fel az eredményjelzőre, Thomas Raffl mellett a négy pontig (3 gól, 1 assziszt) jutó Ryan Duncan mattolta a korábbi két mérkőzésen kiváló teljesítményt nyújtó Mac Carruthot.

A záró játékrésznek tehát háromgólos hátrányból ugrott neki a Volán, és újfent megpróbálta, hogy csökkentse a különbséget. Tuomas Vänttinen emberhátrányos szépítése után Jonathan Harty bombája után már csak egy volt a különbség tíz perccel a vége előtt.

Nem sikerült azonban hosszabbításra menteni a csörtét, mert öt perccel a vége előtt Duncan harmadik góljával beállította a 6–4-es végeredményt, amivel a Salzburg elvette a pályaelőnyt a Fehérvártól, és átvette a vezetést a párharcban.

Folytatás két nap múlva Salzburgban.

JÉGKORONG
EBEL
NEGYEDDÖNTŐ, 3. MÉRKŐZÉS

FEHÉRVÁR AV19–RED BULL SALZBURG (osztrák) 4–6 (2–3, 0–2, 2–1)
Székesfehérvár, 3400
néző. V: Smetana (osztrák), Zrnic (szlovén), Nedeljkovic (szerb), Zgonc (szlovén)
FEHÉRVÁR: Carruth
Harty 1, Szabó Dániel (1) – Caruso, Wishart (1) – Stipsicz, Tikkanen (1) – Beukeboom
Erdély Cs., Hári J. (2), Sárpátki – LUTTINEN 2, Koskiranta, Sofron – Meland, Sarauer (1), VäNTTINEN 1 – Szabó K., Reisz, Szita – Phillips
Edző: Hannu Järvenpää
SALZBURG: Michalek
Viveiros, Regner 1 – RAYMOND (2), O'NEILL – Jakubitzka, Trattnig (2) – Schreier
HUGHES 1 (3), DUNCAN 3 (1), Harris (1) – Huber, Rauchenwald, Cijan – Baltram, Schiechl, HERBURGER (1) – Gazley, VandeVelde, RAFFL 1 (1)
Edző: Andreas Brucker
Kiállítások: 14, ill. 26 perc
Kapura lövések: 32–36
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 2–1, a Salzburg javára
MESTERMÉRLEG
Hannu Järvenpää:
– Nyilvánvaló, hogy nem hokiztunk jól, ami persze néha előfordul a rájátszásban is. Kedden jobbak leszünk, ezt viszont megígérhetem. Ennek a mérkőzésnek vége, a Red Bull nyert, de hogy fel is adnánk? Dehogy! A Salzburg semmit sem csinált másként, mint az első két mérkőzésen, és amúgy is a saját játékunkkal kell foglalkozunk. Nagy fiúk vagyunk, ezt a kudarcot megemésztjük, és továbblépünk.
Andreas Brucker:
– Egyértelműen az volt a tervünk, hogy erősen kezdjünk. Az első két harmadban gyorsak voltunk, letámadtunk, korongot szereztünk a támadóharmadban, és ezen helyzetekből be is találtunk. Az utolsó harmadban már többet szenvedtünk a kiállításaink miatt, főleg azért, mert a Fehérvárnak remek korongjárató emberelőnyös játékosai vannak. Legközelebb az lesz a kulcs, hogy minél kevesebb büntetést kapjunk, ugyanakkor energikusan játsszunk: elég mély a keretünk a négysorozáshoz.

 

2020.02.20 18:25:31

Jégkorong H. Á.

Az Erste Liga 2019–20-as idénye rájátszásának menetrendje, eredményei.

2020.02.09 18:25:17

Jégkorong SZŰCS ANDRÁS (összefoglaló), KOCSMÁR-TÓTH ISTVÁN (percről percre)

Remek iram, nagy csata és a legfontosabb: 4–1-es magyar siker a házigazda ellen! Rajna Miklós 97.92 százalékkal védett.

2020.02.08 13:44:46

Jégkorong SZŰCS ANDRÁS (összefoglaló), KOCSMÁR-TÓTH ISTVÁN (percről percre)

Hiába a több helyzet, csak a ráadásban tudta legyőzni ellenfelét a magyar jégkorong-válogatott.

2020.02.07 20:11:10

Jégkorong SZŰCS ANDRÁS

Mennyit adtak hozzá a honosított játékosok a magyar hokisikerekhez?

2020.02.05 15:32:58

Jégkorong S. TÓTH JÁNOS

A Magyar Jégkorongszövetség egykori elnökét tavaly a Hírességek Csarnokába választották.