EBEL: a nyáron igazolt Yogan góljával javított a Fehérvár

B. Ö. B.B. Ö. B.
Vágólapra másolva!
2019.09.15. 20:18
null
Michael Ouzas (Fotó: Micheller Szilvia)
Az osztrák bázisú jégkorongbajnokságban (EBEL) szereplő Fehérvár AV19 vasárnap első hazai bajnoki mérkőzését játszotta az új idényben, és a nyáron igazolt Andrew Yogan első harmadban szerzett góljával 1–0-ra győzött, így javította a rajton elszenvedett 5–0-s vereség okozta csorbát.

 

Michael Ouzast nagyon szerették Linzben.

A kanadai kapus hat évet húzott le az osztrák csapatnál, aztán idén nyáron érezte úgy, hogy eljött az idő a váltásra, és Fehérvárra igazolt.

Michael Ouzas vasárnap lenullázta a Linzet, így talán esett is a népszerűsége volt klubjánál.
A hálóőrnek elévülhetetlen érdemei vannak abban, hogy a liga magyar csapata nyerni tudott, mert a hatvan perc során egyszer sem kapitulált, megfogott viszont 36 lövést és a hajrában is higgadt tudott maradni, amikor iszonyatosan nyomott a vendégcsapat és játékosai nemegyszer be akarták tolni a kapuba a koronggal együtt. Lett is tülekedés, Ouzas viszont kikorcsolyázott a pálya sarkába, tudta, hogy most semmi sem zökkentheti ki, a Klagenfurtban elszenvedett gyomros (5–0-ra kapott ki a Fehérvár pénteken) után égetően szükség van a sikerélményre.

A kék-fehérek egyébként úgy kezdték a meccset, mintha nem is szenvedtek volna súlyos vereséget a nyitó napon, nekiugrottak az osztrák csapatnak, amely csak az ötödik perc környékén érkezett meg a mérkőzésbe, onnantól azonban kiegyenlítettebb lett a csata. A meccs egyetlen gólja a 15. percben született, az első emberelőnyét értékesítette a Fehérvár, egy villámgyors adogatás végén Andrew Yogan lőtte a kapuba a pakkot.

Nem lett volna baj, ha a hátralévő háromnegyed órányi tiszta játékidőben még egyszer betalál a házigazda, mert akkor nem lett volna gyomoridege a szurkolóktól kezdve a szakmai stábon keresztül még a szertárosnak is, mert az utolsó percek tényleg nagyon lassan peregtek, a Linz hat mezőnyjátékossal rohamozott, csak éppen Ouzas mindenhova odaért, alig jött ki róla pakk, ha pedig mégis, a védők kiválóan takarítottak.

A Fehérvár megszerezte első győzelmét, rutinos kapusa pedig visszaköszönt korábbi kenyéradójának, első shutoutját második itteni EBEL-meccsén érte el.

EBEL
HYDRO FEHÉRVÁR AV19–EHC LIWEST LINZ 1–0 (1–0, 0–0, 0–0)
Székesfehérvár, 3200
néző. V: Trilar, Baluska, Hribar, Nedelkovic (szlovénok)
FEHÉRVÁR: OUZAS – TIKKANEN, Caruso – Szabó D., Harty – Campbell, STIPSICZ – Bussenius; Szita, Sarauer, Erdély – Lehtonen, TIMMINS (1), Kóger – Kuralt (1), YOGAN 1, Sille – Szabó K., Reisz, Szabó B. Edző: Hannu Järvenpää
LINZ: KICKERT – Rutkowski, ALTMANN – Kragl, Finn – ROACH, Wolf – Pusnik, Matzka; DaSilva, Schoefield, Lebler – Umicevic, McNeill, Kalus – Woger, Florek, Cijan – Gaffal, Brucker, Leiler. Edző: Tom Rowe
Kiállítások: 2, ill. 4 perc
Kapura lövések: 17–36
MESTERMÉRLEG
Hannu Järvenpää:
– Kiegyenlített mérkőzést játszottunk, mindkét csapatnak megvoltak a helyzetei, most mi lőttünk egy gólt. Egy gól néha a mennyországot, máskor a poklot jelenti. Mindkét csapat kapusát elismerés illeti, Kickert és Ouzas is remekül védett, utóbbi ráadásul korábbi csapata ellen, és azt hiszem, most nagyon elégedett.
Tom Rowe: –Michael Ouzas nagy napot fogott ki, rengeteg helyzetünk volt. Tempós mérkőzés volt, a Fehérvár nagyon gyorsan jött át a semleges harmadon és sok problémát okozott nekünk ezzel. Egyébként tetszett a játékunk, ha így teljesítünk, több győzelmünk lesz, mint vereségünk.

További eredmények: Dornbirn–Salzburg 0–5, Vienna–Klagenfurt 3–2 – szétlövéssel, Villach–Bozen Südtirol 7–2, Znojmo–Graz 3–6

AZ ÁLLÁS
1. Salzburg 2 2 10–1 +9 6
2. Graz 2 1 1 8–4 +4 5
3. Klagenfurt 2 1 1 7–3 +4 4
4. Villach 1 1 7–2 +5 3
5. Vienna Capitals 2 1 1 4–4 0 3
6. Fehérvár AV19 2 1 1 1–5 –4 3
7. Dornbirn 2 1 1 2–6 –4 2
8. Innsbruck 1 1 1–2 –1 1
9. Linz 1 1 0–1 –1 0
10. Znojmo 1 1 3–6 –3 0
11. Bozen Südtirol 2 2 3–12 –9 0

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik