Drámai csatában jutott döntőbe a címvédő

Vágólapra másolva!
2010.05.22. 20:55
null
A németek a vártnál nagyobb küzdelemre kényszerítették Ovecskinéket (Fotó: Action Images)
Címkék
Az orosz jégkorong-válogatott jutott be a döntőbe a németországi A-csoportos világbajnokságon, miután hatalmas csatában 2–1-re legyőzte Németországot. A mérkőzés kiegyenlített küzdelmet hozott, Pavel Dacjuk kevesebb mint két perccel a harmadik harmad vége előtt szerezte meg a győztes gólt Oroszország számára.

A jégkorong-világbajnokság elődöntőjében a címvédő Oroszország ellenfele a hazai pályán játszó német válogatott volt. Uwe Krupp csapata nagy meglepetésre jutott be a legjobb négy közé a tornán, hiszen csak a rendező jogán szerepelhetett idén az A-csoportban.

A német szövetségi kapitány nagy meglepetésre a világbajnokságon eddig csak egy mérkőzésen szerepet kapó Robert Zeppet állította a kapuba. Ez azért is volt váratlan húzás, mert az eddigi első számú kapus, Dennis Endras vezeti a vb kapusrangsorát 96.43 százalékos védési hatékonyságával.

A mérkőzés 12. percében Kuljomin lökte a palánkra Korbinian Holzert, aki nem is tudta folytatni a játékot. A Toronto Maple Leafs játékosának megmozdulását 5 perc plusz végleges kiállítással díjazták a bírók. Ezt követően a németek kettős emberelőnyben játszottak, amelyből Marcel Goc közelről vezetést szerzett a hazaiaknak.

A második harmadban hatalmas német lehetőségek maradtak ki, Felix Schütz emberhátrányban egyedül vezette kapura a korongot, de nem sikerült kétgólosra növelni az előnyt. A kihagyott helyzetek megbosszulták magukat, Malkin kapáslövése révén ugyanis kiegyenlített az orosz csapat.

Ahogy az eddigi két játékrész, úgy a harmadik harmad is kiegyenlített játékot hozott, mindkét oldalon adódtak nagy helyzetek. Amikor a németek már joggal hihették, hogy történetük egyik legnagyobb sikerét érhetik el, egy eladott korong után Pavel Dacjuk kevesebb, mint két perccel a harmad vége előtt megszerezte az oroszok győztes gólját.

Oroszország ellenfele a vasárnapi fináléban a Svédországot szétlövésben legyőző Csehország lesz.

JÉGKORONG-VILÁGBAJNOKSÁG, NÉMETORSZÁG 
ELŐDÖNTŐ
Oroszország–Németország 2–1 (0–1, 1–0, 1–0)
Gólszerzők: 15:30 M. Goc (Schutz, Ehrhoff – 0–1), 31:07 Malkin (Goncsar, Kovalcsuk – 1–1), 58:10 Dacjuk (– 2–1)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik