Döntött a szövetség a budapesti vb-belépők kompenzációjáról

Vágólapra másolva!
2011.04.08. 12:06
null
A magyar válogatott így is négyszer telt ház előtt játszhat a Papp László Sportarénában<br />(Fotó: Mirkó István, NS-archív)
Címkék
Kompenzálja a Magyar Jégkorongszövetség a szurkolókat az elmaradó japán mérkőzések miatt, ezért a bérletesek, illetve a jegytulajdonosok számára – igény szerint – visszatérítési lehetőséget biztosít közvetlenül a világbajnokság befejezése után. A kompenzáció lehetőségével 2011. április 26. és május 16. között lehet élni a Papp László Budapest Sportaréna jegypénztárában (www.ticketa.hu) erre a célra külön kijelölt ablakoknál munkanapokon 10.00 és 18.00 óra között, az alábbiak szerint.

Azok a napijegyet vásárló vendégek, akik a jegy érvényességi napján 17 óráig beléptek a Budapest Arena területére, hogy megtekintsék a mérkőzéseket, és belépésüket az elektronikus jegyolvasók regisztrálták, a napijegy értékének 33 százalékos összegére tarthatnak igényt visszatérítésként. Azok a napijegyet vásárló vendégek, akik a jegy érvényességi napján 17 óra után léptek be a Budapest Arena területére, nem jogosultak semmilyen mértékű visszatérítésre.

SZAVAZÁS

Kiharcolja-e a feljutást a magyar jégkorong-válogatott a budapesti divíziós 1-es vb-n?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

Miután a bérletek is napijegyekből állnak össze, az adott napijegyek esetén is a 33 százalékos kompenzáció érvényes.

Amennyiben a vásárló egyáltalában nem használja fel az adott napra vonatkozó jegyét, akkor igény szerint a napijegy, illetőleg a bérlet részét képező napijegy árának száz százalékát kérheti visszatérítésként.

A megváltott belépőknél a visszatérítés alapfeltétele az eredeti jegy leadása, vagyis fénymásolatokat a jegypénztárban nem fogadnak el! Azt ugyanis a visszaváltásnál elektronikusan ellenőrzik, hogy a jegyeket felhasználták-e az adott napon. Amennyiben a jegytulajdonos a fentiekben megjelölt határidőn belül nem jelentkezik visszatérítési igényével, akkor ettől a jogától automatikusan elesik. Miután a jegyek és bérletek elektronikus leolvasása a jegyértékesítő tájékoztatása szerint technikailag csak egyetlen helyen lehetséges, azokat kizárólag a Papp László Budapest Sportaréna mellett található Budapest Arena jegypénztárban lehet visszaváltani.

A fentiekben meghatározott visszatérítési összegeken felül további követelés vagy költségigény nem támasztható, így az esetlegesen a közvetítő irodák vagy harmadik személyek által külön felszámolt kezelési és egyéb költségek nem érvényesíthetőek a rendezvény szervezőjével, jegyértékesítővel vagy a helyszínt biztosító Budapest Arénával szemben.

Amennyiben a vásárló jogosult lenne kompenzációra, de azt nem kéri, a Magyar Jégkorongszövetségnél jóváírt és a visszatérítés körébe tartozó összeget automatikusan a Japán Jégkorongszövetségnek ajánlja fel. A Magyar Jégkorongszövetség ezzel szeretne eleget tenni annak a nagyszámú szurkolói kérésnek, hogy a magyar–japán vb-mérkőzésre szóló jegyek és bérletek ára felajánlható legyen a földrengés és cunami által sújtott távol-keleti ország részére.

Japán lemondta a vb-részvételt, a magyar szövetség segítő kezét nyújtott
Japán lemondta a vb-részvételt, a magyar szövetség segítő kezét nyújtott

A felajánlás kétféle módon juthat el a japán szövetséghez. Hétfőn a Magyar Jégkorongszövetség elnöke, Németh Miklós felajánlotta a Japán Jégkorongszövetség Budapesten tartózkodó főtitkárának, Fucsigami Hideki úrnak, hogy az MJSZ 2011 novemberében egyhetes edzőtáborozásra látná vendégül a japán válogatottat, amelynek költségeit a fentiek szerint felajánlott összegekből fedeznék.

Fucsigami úr azt jelezte, hogy amennyiben a körülmények engedik, örömmel tesznek eleget a meghívásnak. A világbajnokság magyar–japán találkozójára megváltott, de vissza nem térített jegyek ebben az esetben belépést biztosítanának az őszi Négy Nemzet Torna keretében megrendezésre kerülő magyar–japán mérkőzésre. Az ezen túl fennmaradó pénzösszeget a tervek szerint a Négy Nemzet Torna keretében, a magyar–japán mérkőzésen adják át ünnepélyesen a Japán Jégkorongszövetségnek.

Amennyiben a japán válogatott nem tudna eleget tenni a meghívásnak, a felajánlott összeget egyben, közvetlenül kapja meg a Japán Jégkorongszövetség.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik