Csak a siker foglalkoztatja a Volán új szerzeményét

Vágólapra másolva!
2011.06.26. 16:25
null
Az új center komplett játékosnak tartja magát
Címkék
Mint ahogy arról korábban beszámoltunk, a Sapa Fehérvár AV19 szerződtette a kanadai egyetemi jégkorongbajnokság MVP-jét, Derek Ryant. A 24 éves hokist a Dab.Docler csatára, Tyler Metcalfe is győzködte, és bár a magyar hokiról nem tud sokat, nagy lehetőségnek tartja az EBEL-ben való szereplést.

 

– Szülővárosa, Spokane és Székesfehérvár között 8627 kilométer a távolság: hogyan talált Önre az Alba Volán?
– Kevin Primeau-n keresztül keresett meg a klub. Kevin is a University of Alberta diákja volt anno, és már kora tavasszal érdeklődött irántam. Úgy tűnik, nagy tudású edző és kellemes ember is.

– Azelőtt tudott bármit is a magyar hokiról?
– Az igazat megvallva, tavaszig nem túl sokat... Viszont nagyon jó barátok vagyunk Tyler Metcalfe-fal, aki a Mol Ligában játszott az előző idényben, vele sokat beszélgettem a kapcsolatfelvétel óta. Az EBEL-ről egyébként elég sokat hallottam már, állítólag jó színvonalú bajnokság, amelyben élmény játszani. Szóval izgatott a lehetőség.

– A sajtótájékoztatón azt mondták, csak utazásszervezési nehézségek miatt nincs még itt: mikor érkezik ténylegesen?
– A tervek szerint augusztus elején a feleségemmel, Bonnie-val, aki szintén Spokaneben született.

– Mit kell tudnunk Derek Ryanről, a játékosról?
– Legfőbb erősségem a gyorsaság, a kreativitás, és a védekezésben sem vagyok rossz. Szeretem magam komplett játékosnak gondolni, aki támadásban és védekezésben is képes jól teljesíteni. Eddigi pályafutásom során sokféle szerepben játszottam már. Voltam harmadik soros védekező center, akinek az volt a dolga, hogy az ellenfél ne találjon be, és voltam az első sor ponttermelő centere is, akitől minden alkalommal elvárták, hogy gólokat szerezzen. Remélem, ezeket a tulajdonságaimat a nagyobb európai jégfelületen is kamatoztatni tudom, és ezzel hozzájárulhatok a csapat sikerességéhez.

– Célokkal érkezik, vagy ugrás az ismeretlenbe?
– Egyetlen célom van, hogy sikerekre vezessem a klubomat. Remélem, bizonyítom majd, hogy ezen a szinten is tudok hokizni, nem is akárhogyan. Nagy lehetőség ez számomra, kihasználhatom az erényeimet a nagyobb felületen, és fejlődhetek is.

DEREK RYAN PÁLYAFUTÁSÁRÓL A VASÁRNAPI NEMZETI SPORTBAN OLVASHAT BŐVEBBEN.

A SAPA FEHÉRVÁR AV 19 TERVEZETT JÁTÉKOSKERETE
A 2011–2012-ES IDÉNYRE
Kapusok: Bálizs Bence, Pleszkán József (?), légiós
Hátvédek: Tokaji Viktor, Horváth András (?), Orbán Attila, Varga Arnold, Maklári Erik, Láda Balázs, Juraj Durco, légiós 1., légiós 2.
Csatárok: Palkovics Krisztián (?), Mihály Árpád (?), Kovács Csaba (?), Vas Márton, Ladányi Balázs, Sofron István, Nagy Gergő, Benk András, Eric Johansson, Sikorcin Ladislav, Magosi Bálint, Derek Ryan, Tóth Adrián, Hajós Roland, Kiss Dávid
Szakmai stáb: Kevin Primeau vezetőedző, Énekes Lajos másodedző, Kéri Rudolf felszerelés-menedzser, Sándor Csaba orvos, Majzik Ernő orvos, Fischer Miklós pszichológus, Kulcsár Nándor fizioterapeuta/masszőr, Bagonya Imre fizioterapueta/masszőr, külföldi erőnléti edző

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik