Gólparádé után Csehország bronzérmes, Oroszország negyedik

Vágólapra másolva!
2011.05.15. 18:26
null
Cervenka, a meccs hőse háromszor is betalált (Fotó: Reuters)
Címkék
Csehország a mesterhármast szerző Roman Cervenka és a két találatot jegyző Petr Prucha vezérletével 7–4-re legyőzte Oroszországot, ezzel megszerezte a bronzérmet a szlovákiai jégkorong-világbajnokságon. A torna legnagyobb sztárja, Alekszandr Ovecskin pont nélkül zárta a tornát.

 

Az előző évi döntő visszavágója ezúttal bronzmérkőzés volt a szlovákiai A-csoportos jégkorong-világbajnokságon. Oroszország Finnországtól, Csehország pedig Svédországtól szenvedett vereséget az elődöntőben. A két csapat egy héttel ezelőtt, a középdöntőben is megmérkőzött egymással, akkor a csehek nyertek 3–2-re. Ezúttal is ők szereztek vezetést, gyakorlatilag nulla kapura lövésből. Roman Cervenka lövése ugyanis Fjodor Tyutin korcsolyájáról került az orosz kapuba. (1–0)

A tizedik percben felgyorsultak az események, egy minutum alatt három gól született. Előbb fordítottak az oroszok Ilja Kovalcsuk és Dmitri Kulikov révén, aztán egy szép akciót követően Petr Prucha lőtt kapásból Konstantin Barulin kapujába. (2–2)

Még az első harmadban Ilja Kovalcsuk gondoskodott arról, hogy fölényük ne csak a lövési statisztikában mutatkozzon meg, így 2–3-mal vonulhattak az öltözőbe a csapatok.

A második harmadban Prucha második találatával gyorsan kiegyenlített Csehország (3–3), majd egy kapitális orosz védelmi hibát követően már Jágréknél volt az előny. Hatalmas volt a küzdelem, ezt az is jelezte, hogy Karel Rachunek úgy lökte palánknak Jevgenyi Artyuhint, hogy az darabokra tört. Mármint a plexi, mert az orosznak semmi baj nem lett...

Cervenka aztán mesterien ért bele Prucha lövésébe, repültek is a sapkák, hiszen ez már a harmadik találata volt a találkozón, először vezetett két góllal Csehország (5–3). Vladimir Taraszenko egy kipattanót bekotorva gondoskodott arról, hogy ne nagyon éljék bele magukat a győzelembe a csehek, a harmadik harmadra is teljesen nyílt maradt a találkozó. (5–4)

A harmadik felvonásban egy nagyszerű korongkihozatalt és összjátékot követően az egész meccsen kiválóan teljesítő Jan Marek ismét kettőre növelte a csehek előnyét, (6–4) Plekanec pedig üres kapus góljával végleg eldöntötte a találkozót. (7–4)

JAROMIR JAGR SZERINT IDÉN JOBB KERETÜK VOLT, MINT TAVALY

 

JÉGKORONG-VILÁGBAJNOKSÁG, SZLOVÁKIA
BRONZMÉRKŐZÉS
Csehország–Oroszország 7–4 (2–3, 3–1, 2–0)
Gólszerzők: 3:33 Cervenka (1–0), 9:25 Kovalcsuk (Afinogenov, Gorovikov – 1–1), 9:40 Kulikov (Afinogenov, Gorovikov – 1–2), 10:22 Prucha (Rolinek, Marek – 2–2), 18:53 Kovalcsuk (Radulov, Zinovjev – 2–3), 22:21 Prucha ( 3–3), 30:45 Cervenka (Prucha – 4–3), 35:10 Cervenka (Plekanec – 5–3), 36:03 Taraszenko (Zinovjev, Kornejev – 5–4), 46:30 Marek ( 6–4), 58:16 Plekanec (Cervenka Jágr – 7–4)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik