Vas Márton: Be fogjuk darálni őket!

KIBÉDI PÉTER, SZŰCS ANDRÁS (GOJANG)KIBÉDI PÉTER, SZŰCS ANDRÁS (GOJANG)
Vágólapra másolva!
2014.04.20. 08:39
null
Hetényi kezd majd a kapuban Dél-Korea ellen (Fotó: MJSZ/Mudra László)
Már csak pár óra választja el a magyar felnőtt férfi jégkorong-válogatottat attól, hogy megkezdje a divízió 1/A világbajnokságot a házigazda Dél-Korea ellen. A mieink épségben és a tegnapinál jobb formában teljesítették a reggeli átmozgató edzést, kialakultak a csatársorok és a bekkpárok, a kapuban pedig Hetényi Zoltán kezd.

Előkerültek a japánok is, már nagyban tettek-vettek, amikor a mieink kiérkeztek a csarnokba úgy fél tíz körül. Egyre olajozottabban mennek a dolgok, mindenkinek nyakában lifeg már az akkreditációs kártya, megvannak az öltözőhelyiségek, mindenki tudja az útvonalakat, szóval egy jó nagy adaggal higgadtabb lett mindenki Gojangban.

A magyar válogatott edzése is jobban festett, mint egy nappal korábban, inkább hasonlított arra, amit még az Anjang Halla csarnokában láttunk pénteken, amikor a csatáraink kiváló lövőformát mutattak. Persze ebből a mai átmozgatásból nehéz következtetni, mert ilyenkor csak annyi a cél, hogy ne unatkozzanak a játékosok, hanem megizzadjanak kicsit, a szövetségi kapitányok pedig átfésülhessék a sorokat meg egy utolsó pillantást vessenek az emberelőnyös- és hátrányos egységekre. Ez mind megtörtént, úgyhogy már csak estig kell agyoncsapni az időt.

„A nyomás a koreaiak vállát nyomja majd, hiszen nekik teljesíteniük kell hazai pályán, és ha mi okosan, egyszerűen tudunk hokizni, akkor a saját játékunkkal be fogjuk darálni őket” – vélekedett Vas Márton, míg Sofron István így nyilatkozott: „Mindegyik meccs kemény lesz, főleg, hogy elsőre a házigazda ellen játszunk. Tavaly sajnos történt, ami történt, kiengedtünk, most ez nem fog előfordulni!”

AZ ELLENFÉL

Tavaly a legnagyobb sikerünket, a Kazahsztán elleni 2–1-es győzelmet a legnagyobb kudarc, a Dél-Korea elleni 5–4-es vereség előzte meg. Pedig negyedóra után 3–0-ra, félóra múltán 4–1-re is vezettünk, innen sikerült a bravúr…

Most állítják a mieink, tanultak az esetből, elő sem fordulhat, hogy ne koncentráljanak száz százalékosan a világbajnokság legalacsonyabb világranglista-helyezésű csapata ellen, annál is inkább, mert szeretnék megadni az alaphangot. A játékoskeret természetesen változott 2013 óta, a legfeltűnőbb, hogy immár három kanadai honosított van a csapatban.

Sebők Balázsnak lábbal és labdával is nagyon megy (Fotók: MJSZ/Mudra László)
Sebők Balázsnak lábbal és labdával is nagyon megy (Fotók: MJSZ/Mudra László)

Brock Radunske a BS-beli torna legjobb koreaija volt a szakszavazatok alapján, hozzá csatlakozott azóta a szintén csatár Michael Owen Swift és a hátvéd Bryan William Young. Radunske az Anjang Halla, a két újonc a High1 hokisa és 176, illetve 186 centis magasságukkal az égimeszelők közé tartoznak a keretben, amely persze tele van Kimmel és Livel, a kapitány viszont a megtartott Bjun Szun Vuk.

A VÁRHATÓ SORÖSSZETÉTELÜNK
Kapus:
Hetényi Z. (Sevela)
Bekkpárok: Szirányi B., Gröschl – Vas M., Hüffner – Pozsgai, Tokaji – Varga A., Orbán
Csatársorok: Sofron, Bartalis, Kóger – Hári, Vas J., Kovács Cs. – Azari, Sebők, Benk – Mihály Á., Nagy K., Magosi

AZ 1. JÁTÉKNAP PROGRAMJA
5.30:
Ukrajna–Ausztria 2–3 – h. u.
9.00: Japán–Szlovénia
12.30: Dél-Korea–MAGYARORSZÁG (Tv: Sport1, 12.30, élő)
Az időpontok magyar idő szerint értendőek.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik