Bartalis edzett, pénteken bemutatkozhat a budapesti vb-n

SZ. A.SZ. A.
Vágólapra másolva!
2011.04.21. 20:31
null
Bartalis Istvánnak (középen, zöldben) járt a megkülönböztető mez és figyelem (Fotó: Szabó Miklós)
Címkék
Eggyel bővült Ted Satornak, a magyar jégkorong-válogatott szövetségi kapitányának a variációs lehetősége, Bartalis István ugyanis visszatérhet a csapatba. A Budapesten zajló divízió 1-es világbajnokság nyitónapján részleges külső bokaszalag-szakadást szenvedő 20 éves center a csütörtök esti edzés előtt a szárazföldön, majd a jégen is tesztelte a sérült testrészét, eredménnyel. Pénteken, Spanyolország ellen vállalja a játékot.

Szerda után csütörtökön már újra a Papp László Budapest Sportarénában edzett a magyar válogatott, de csak miután túlesett a mindenki számára kötelező fotózáson.

SZAVAZÁS

Kiharcolja-e a feljutást a magyar jégkorong-válogatott a budapesti divíziós 1-es vb-n?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

Beöltözött a 20 éves center, Bartalis István is, mosolygott a csapatképen, aztán amikor a többiek felvették a fehér és fekete edzőmezeket, ő zöldet kapott, ami jelezte: tilos vele az ütközés. A társak vigyáztak is rá, ő viszont nem kímélte saját magát, teljes sebességgel edzett.

„Azt mondta, készen áll – közölte az edzés végeztével Ted Sator szövetségi kapitány. – Viszont nem akarom a kutyák elé vetni, úgyhogy ő lesz a pluszcenter, és meglátjuk, mennyit bír a lába. A lényeg Olaszország... A kapuban pedig Hetényi Zoli kezd.”

Utóbbi információból lehet arra következtetni, hogy Olaszország ellen viszont Szuper, hiszen így mindketten kettő-kettő meccset védenének a vb-n, de arra is, hogy szombaton is Hetényi lesz a kezdő, hiszen furcsa lenne, ha a döntő mérkőzésen a kezdőkapusunk négynapi semmittevés után állna a gólvonalra.

Mindenesetre az edzésen rendkívüli nem történt, a Spanyolország elleni péntek este 19.30-kor kezdődő meccsig pedig a délelőtti átmozgatás van már csak hátra.

ÚJRA FORMÁBA KELL LENDÜLNÜNK – SZÉLIG VIKTOR

 

A MAGYAROK SPANYOLORSZÁG ELLENI VÁRHATÓ ÖSSZEÁLLÍTÁSA
Kapus: Hetényi Z. (Szuper)
Bekkpárok: Horváth A., Tokaji – Hegyi Á., Pozsgai – Orbán, Sille – Szélig
Csatársorok: Sofron, Vas M., Ladányi – Vas J., Galanisz, Kóger – Palkovics, Sikorcin, Kovács Cs. – Benk, Holéczy, Magosi – Bartalis
DIVÍZIÓ 1-ES VILÁGBAJNOKSÁG, A-CSOPORT, BUDAPEST
CSAPATOK
JÁTÉKOSOK
ESEMÉNYNAPTÁR
TABELLA
A MAGYAR VÁLOGATOTT
TUDÓSÍTÁSOK
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik