Az utolsó szalmaszálba kapaszkodnának

Vágólapra másolva!
2010.03.02. 11:31
null
A fehérváriak szinte lehetetlen küldetés előtt állnak (Fotó: Szabó Miklós)
Címkék
Egyetlen vereségre van a kieséstől a Sapa Fehérvár AV 19 jégkorongcsapata, amely vasárnap tizenegy emberelőnyéből egyszer sem tudott betalálni a Vienna Capitals ellen. Az EBEL elődöntőjébe jutáshoz szükséges három győzelmet elvárni azonban erős túlzás.

Nincs még vége, de közel van. Az 1–4-es végeredmény önmagában is elég lesújtó volt vasárnap, a vereség összetevői pláne. A Fehérvár kapott szerencsétlen találatot, kihagyott néhány ziccert és néha látványosan erőlködött. De a kutya ott van elásva, hogy a Fehérvár 11/0-s, a Vienna 5/3-as emberelőny/gól mutatóval zárt.

„A mai modern hokiban egyre inkább az emberelőnyök és -hátrányok döntenek – közölte Vas János. – Nagyon akartunk, ami meg is látszott, hiszen sok fórunk volt, köztük két kettős, de nem ment. Hogy mitől? Nem tudom, az edzőtől kellene megkérdezni. Erőlködünk: lövünk, de hiába, az ismétlések nem sikerülnek, hátulról is kellene jönniük a góloknak, ám nem jönnek. Vannak gondjaink a passzokkal, emiatt körbe kell lőni a pakkot, ezalatt odaér a hátvéd, ezért tűnhet úgy, hogy mindenhol ott van az ellenfél. Nem egyszerű a helyzet, erről beszélgetünk az egész szezon során. Az alapszakaszban is utolsó előttiek voltunk az emberelőny-kihasználásában.”

„Testileg minden rendben, senkinek semmi baja, lelkileg pedig tudjuk, mi a helyzet – folytatta Vas János. – Az edző taktikailag nem kért különöset. A biztonságra kell alapoznunk. Hibátlanul játszani, nem összeszedni buta kiállításokat és a biztos védekezésből kontrázni. A bécsieknek két jó soruk van, ráadásul a Rodman fivéreké szerintem csak előnyben jó, de a Gratton-féle öt az öt ellen is. Persze nem esik jól, hogy egy háromra állunk, de hármat kell nyernünk, és akkor továbbjutunk.”

A TELJES CIKKET A NEMZETI SPORT KEDDI SZÁMÁBAN OLVASHATJA EL!

A Vienna Capitals–Sapa Fehérvár AV 19 mérkőzést folyamatosan frissülő cikkünk segítségével követheti majd nyomon!

JÉGKORONG, EBEL 
NEGYEDDÖNTŐ, 5. MÉRKŐZÉS
Vienna Capitals–Sapa Fehérvár AV 19 19.15
A négy nyert találkozóig tartó párharc állása: 3–1.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik