Az Újváros villámrajttal sem tudta elsöpörni a Vasast

Vágólapra másolva!
2011.02.22. 21:42
Fordulatos volt a jégkorong ob I középszakaszában a Dab.Docler–Vasas mérkőzés: az újvárosiak 14 perc után 3–0-ra vezettek, de így is elbukták a találkozót. Őrült hajrá után diadalmaskodott a Sapa Fehérvár AV 19 farmcsapata az FTC-Orangeways ellen, míg Miskolcon 15 gól esett, a Jegesmedvék 10–5-re verték meg az Újpestet.

Villámrajtot vettek az Acélbikák: a DAB az első perc végén emberelőnybe került Marko Mäkinen kiállítását követően, és értékesítette is a fórt Galanisz Nikandrosz révén. Az elsőt gyorsan követte a második: Martinka és Magosi előkészítése után Tyler Metcalfe növelte a házigazdák előnyét a 7. percben.

A Vasas-játékosok nagy fordításnak örülhettek 
Dunaújvárosban (Fotó: NS-archív)
A Vasas-játékosok nagy fordításnak örülhettek Dunaújvárosban (Fotó: NS-archív)

Ha ez nem lett volna elég, a 14. percre háromra hízott az újvárosi előny, ezúttal Azari Zsolt talált be Kiss Tamás kapujába. Az első harmad után a Vasas kapuscserével frissített – Rajna Miklós váltotta fel Kisst –, és a piros-kékek húsz perc alatt látványos feltámadást mutattak be. Igaz, ehhez többek között a negyedik újvárosi gól érvénytelenítése is kellett – J. P. MacCullum panaszkodott is a játékvezetésre a meccs után, és nem véletlenül érezte úgy, hogy a bírók tevékenysége befolyással volt a végeredményre.

A Vasas Berta Ákos góljával már a harmad elején szépített, majd a Mäkinen, Gergely, Fodor trió a játékrész végén három percen belül döntetlenre alakította az eredményt. A Vasas maradt lendületben a záró harmadra is, és a 46. percben Fodor Szabolcs belőtte a vendégek vezető gólját – ez volt a harmadik pontja. A dunaújvárosiak az utolsó tíz percben kétszer is emberelőnyben próbálkozhattak, de sem Pavlis, sem Szirányi kétperces büntetését nem tudták kihasználni – az 59. percben pedig bottal akasztásért Galanisz kiszállt az Acélbikáktól, ezzel elszálltak a hazai egyenlítési remények.

Miskolcon az Újpest eleinte jól tartotta magát, annak ellenére, hogy már korán hátrányba került – viszont Robert Davis 12. percben lőtt egyenlítő gólját zsinórban néggyel torolták meg a Jegesmedvék. Matt Waddell két góllal és gólpasszal járult hozzá a magabiztos előny kiépítéséhez, két harmad után pedig 6–2-re vezettek a hazaiak. A záró harmadot két gyors góllal nyitotta az Újpest, de a Miskolc győzelmét így sem fenyegette veszély, a szurkolók gólzáporos meccset láthattak. 6–4 után 10–4-re ellépett a borsodi csapat (Casey Bartzen megszerezte második és harmadik gólját), az Újpest Gergely Zsombor révén állította be a végeredményt az utolsó percben.

Az FTC-Orangewaysnek ezúttal úgy tűnt, nem akadnak kapusgondjai: a felgyógyult Pleszkán József lehúzta a rolót az első két harmadban a Fehérvár farmcsapata ellen, és most már cserekapus is akadt, nem úgy, mint a legutóbbi fordulóban.

A 44. percben még az FTC vezetett 2–0-ra, aztán elkezdődött az őrület: a fehérváriak a 46. és 55. perc között megfordították az eredményt, de Nagy Gergő 2–3-at jelentő góljára Borbás Gergely villámgyorsan válaszolt. A hős Tóth Adrián lett, aki az 58. és (üres kapura) a 60. percben összehozta saját mesterhármasát, ez pedig 5–3-as sikert ért a vendégeknek.

JÉGKORONG OB I
MISKOLCI JEGESMEDVÉK–ÚJPESTI TE 10–5 (3–1, 3–1, 4–3)
Miskolc, 400 néző. V: Marek, Juhász G., Nyíri
MISKOLC: Budai K. – Láda P., WADDELL 2 (3), BONAR 1 (2), MAJOROSS 1 (1), BARTZEN 3 (2) – Láda B. (1), Budai R., Dubek (2), Rafaj, Sijka 1 – Orosz, RITÓ 1 (1), Kis A., SZILÁGYI (3), Korpos 1, Gyenes (kapus). Edző: Bob Dever
UTE: Hajek – Sommer (1), Vígh, DAVIS 2 (1), NÉMETH P. 1 (1), PICHLER 1 – Garbacz, Tolnai, Rusznyák, Szajbert, Virág Cs. – Dömötör, GERGELY 1, ROSZTOCSIL (2), Szőke (kapus). Edző: Ancsin János
Kiállítások: 13 perc + végleges fegyelmi (Kis A.), ill. 20 perc + 10 perc fegyelmi (Tolnai)
MESTERMÉRLEG
Bob Dever: – Nagy szükségünk volt a három pontra, és ezeket meg is szereztük. Számunkra most ez volt a leglényegesebb.
Ancsin János: – Nem okoztunk szégyent, jól küzdöttünk, és akár még szorosabb is lehetett volna a mérkőzés végeredménye.

 

FTC-ORANGEWAYSSAPA FEHÉRVÁR AV 19FARM 3–5 (0–0, 1–0, 2–5)
Pesterzsébet, 400 néző. V: Haszonits, Németh M., Wolf
FTC: Pleszkán – Ványi, Vychodil 1, Dancsfalvi, Galló, Kiss G. – Bontovics, Nagy L. (1), Peterdi, Hoffmann (1), Borsos 1 – Mamics (1), János, Jánosi (1), BORBÁS 1 (1), SCHELLIN (1). Edző: Fekti Bálint
FEHÉRVÁR: Macek (1) – Varga A., Erdélyi T., Kiss D. (1), HAJÓS 1 (2), TÓTH A. 3 (1) – Hetényi, Balogh, Hegyi Á. (1), NAGY G. 1, Németh Á. – Ondrejcik, Jobb, Kovács V., Farkas T., Farkas L. – Reiter, Horváth D., Meretei, Pilcsik. Edző: Kóger István
Kiállítások: 10 perc + 10 perc fegyelmi (Borsos, Vychodil), ill. 8 perc + 10 perc fegyelmi (Jobb)
MESTERMÉRLEG
Fekti Bálint: – Sajnos a vasárnapi incidens után még nem igazán tudtuk rendbe szedni magunkat. Sokáig nekünk állt a zászló, végül mégis kikaptunk, s így ismét nagyon fontos három pontot veszítettünk.
Kóger István: – Az első két harmadban is többet támadtunk s többet birtokoltuk a korongot, de nem tudtunk gólt lőni. Aztán a két bekapott gól után mindent egy lapra feltéve mentünk előre. Tóth Adrián szenzációs egyéni teljesítményének köszönhetően átlendültünk a holtponton, s megnyertük a meccset.
DAB.DOCLERVASAS HC 3–4 (3–0, 0–3, 0–1)
Dunaújváros, 700 néző. V: Halassy, Abonyi, Soós
DAB.DOCLER: Sevela – Pozsgai, Hegyi, Metcalfe 1, MacSweyn, Magosi – Kiss D., Martinka (1), Virág T., Galanisz 1, Kiss Á. (1) – Lencsés, M. Varga, Pavuk, Papp V. (1), Azari 1 – Győri, Mestyán, Jonkl, Szilassy. Edző: J. P. MacCallum

VASAS: Kiss T. – Kiprusoff, Sille, GERGELY 1 (1), FODOR SZ. 1 (2), MÄKINEN 1 – Kangyal, Szirányi, Fodor Cs., Sabol, Gröschl – Hüffner, Svasznek, Somogyi, Pavlis (1), BERTA 1 – Popovics, Wéber, Nagy, Maszlov, RAJNA (kapus). Edző: Risto Kurkinen

Kiállítások: 8 perc + 10 perc fegyelmi (Sevela), ill. 12 perc + 10 perc fegyelmi (Sabol)
MESTERMÉRLEG
J. P. MacCallum: – Nincs nagy baj, ilyen a sport. A probléma az, hogy ma este három pontot elveszítettünk. A csapat nem tud a bírók ellen játszani. Sajnos túl nagy szerep jutott a játékvezetőknek, akik akkor végzik jól a dolgukat, ha senki sem veszi észre őket.
Risto Kurkinen: – Nem kezdtünk jól, nulla három után sem voltak viszont a játékunkkal problémák. Erőszakosan, keményen zárkóztunk fel. Nulla három után sem volt különleges taktikai utasításom, kapust cseréltünk, s a csapat elszántsága és kitartása hozta meg a mai sikert.
AZ ÁLLÁS
1. Vasas 7 6 1 39–16 24
2. Dunaújváros 7 4 1 2 46–18 18
3. Miskolc 8 4 1 3 36–33 13
4. Ferencváros 6 2 1 1 2 25–33 11
5. Fehérvár farm 8 2 1 1 4 26–30 9
6. Újpest 8 1 7 22–64 3
A Vasas 6, a Dunaújváros 4, a Ferencváros 2 bónuszponttal kezdte a középszakaszt.


Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik