Az olaszok Hollandia ellen sem parádéztak, csak győztek

Vágólapra másolva!
2011.04.18. 18:30
Címkék
A Budapesten zajló divízió 1-es jégkorong-világbajnokság második fordulójának első mérkőzésén az olasz válogatott annyit adott ki magából, amennyi a biztos győzelemhez feltétlenül szükséges volt, így verte meg 3–2-re Hollandiát közepes színvonalú összecsapáson. Az olaszok két győzelemmel, a hollandok két vereséggel állnak. A házigazda magyarok 19.30 órától Dél-Korea ellen lépnek majd jégre, az összecsapást a Nemzeti Sport Online hagyományos online tudósításban, valamint folyamatosan frissülő, élőképes cikkben is nyomon követi!

A kék mezes olaszok takarékos üzemmódban is megverték a hollandokat (Fotó: Szabó Miklós)
A kék mezes olaszok takarékos üzemmódban is megverték a hollandokat (Fotó: Szabó Miklós)
A kék mezes olaszok takarékos üzemmódban is megverték a hollandokat (Fotó: Szabó Miklós)
A kék mezes olaszok takarékos üzemmódban is megverték a hollandokat (Fotó: Szabó Miklós)
A kék mezes olaszok takarékos üzemmódban is megverték a hollandokat (Fotó: Szabó Miklós)


DIVÍZIÓ 1-ES VILÁGBAJNOKSÁG, A-CSOPORT, BUDAPEST
CSAPATOK
JÁTÉKOSOK
ESEMÉNYNAPTÁR
TABELLA
A MAGYAR VÁLOGATOTT
TUDÓSÍTÁSOK

Alighogy bedobták a korongot, gyakorlatilag az első támadást góllal zárta az olasz válogatott: a 21. másodpercben Luca Ansoldi pakolt be a jobb alsóba a harmadvonalról egy emberest. Nem sokkal később fór formájában kaptak lehetőséget az egalizálásra a hollandok, ezzel szemben már a negyedik percben kétgólos hátrányba kerültek.

SZAVAZÁS

Kiharcolja-e a feljutást a magyar jégkorong-válogatott a budapesti divíziós 1-es vb-n?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

Akkor a hollandok leghátsó embere a félpályánál késlekedett, a rutinos Giulio Scandella lecsapott rá és a korongra, majd az emberhátrányos ziccert higgadtan értékesítette. Kevéssel később a hollandok is ziccert alakítottak ki emberhátrányban, de kihagyták. Az enervált hollandokat egy újabb kiállítás pörgette fel a játékrész hajrájában, akkor össze is jött a szépítés – második szándékból, a kapusról kijövő lecsorgóból –, de a játékot az olaszok irányították. (2–1)

A picit tempótlan harmadkezdést váratlanul villámgyors holland kontra törte meg a 25. percben, amelyet a két támadó ziccerben gólra váltott: egál. No, nem sokáig, egy fórt szépen kidolgozott akció végén használtak ki az olaszok, így visszavették a vezetést. A felvonás további része közepes tempóban zajlott, a hollandok ritka vendégek voltak az ellenfél harmadában, még inkább a kapu előtt, az olaszok pedig nagyon nem erőltették a dolgot. Megelégedtek azzal, hogy tartották, járatták a korongot, és többször megvárták, amíg az ellenfél hibázik, ahelyett, hogy hibázásra késztették volna őket. (3–2)

A záró harmad még a korábbiaknál is visszafogottabb teljesítményt hozott, kevés eseménnyel. A hollandok végképp elkészültek az erejükkel, az olaszok pedig úgy lehettek vele: ha odaérnek ötvenes tempóban is a célállomásra, minek menjenek százzal – sőt akár hatvannal is… (3–2)

Az olaszok változatlanul nem meggyőzőek, ettől függetlenül lehetnek rejtett tartalékjaik, ha a rivális nagyobb erőkifejtésre ösztönzi őket.

DIVÍZIÓ 1-ES JÉGKORONG-VILÁGBAJNOKSÁG
BUDAPEST, A-CSOPORT
2. FORDULÓ
Olaszország–Hollandia 3–2 (2–1, 1–1, 0–0)
Gólszerzők: 00:21Ansoldi (Souza, Hofer, 1–0), 3:40 Scandella (Egger – eh., 2–0), 16:56 Demelinne (De Jong, Dalhuisen – ee., 2–1), 24:11 Demelinne (2–2), 26:40 Iannone (Helfer, Hofer – ee., 3–2),
Kiállítások: 10, ill. 10 perc
KÉSŐBB
Magyarország–Dél-Korea
Szabadnapos: Spanyolország

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik