Az FTC súlyos vereségbe szaladt bele Miskolcon

Vágólapra másolva!
2011.09.09. 21:46
null
Budai Krisztián (Miskolc) ismét jól védett nevelőklubja ellen, pedig a rivális játékosai az elején többször bekóstolták (Fotó: NS-archív, Szabó Miklós)
Címkék
A Ferencváros jégkorongcsapata súlyosnak mondható, hatgólos vereséget szenvedett Miskolcon a Mol Liga alapszakaszában. A házigazdák össze gólja emberelőnyös szituációból született. A két együttes ezzel a találkozóval mutatkozott be a 2011–2012-es kiírásban.

 

MISKOLC–FERENCVÁROS

A nyáron jelentősen meggyengült zöld-fehérek két harmadon át tudtak némi ellenállást tanúsítani a rendkívül paprikás hangulatú, sok kiállítást hozó összecsapáson. A házigazdák egy volt ferencvárosi játékos, Fodor Szabolcs góljával szereztek vezetést – a kapu mögül korcsolyázott vissza, majd lőtt éles szögből váratlanul –, aztán Joshua Bonar lőtt a bal szélről, az amúgy több bravúrt bemutató, de ezúttal takarásban lévő Jozef Racko nem háríthatott. A vendégek válaszként néhányszor veszélyeztették ugyan Budai Krisztián kapuját, de ebből nem egyszer ketrec előtti pankráció alakult ki, kapustámadás miatt.

A hazai mezőnyfölény a második harmadban egy gólt eredményezett, akkor az emberhátrányban lévő Ferencváros kitámadott, az elveszett korong után pedig a kettő az egyes szituációt nem tudták kivédekezni.

A záró rész elején nagy volt a mozgás a vendégek büntetőpadján; négy játékosnak is le kellett ülnie két percre. Ebben a periódusban négy góllal büntettek a miskolciak – Fodor, Bonar és Chmelo is megszerezte második találatát –, így nemcsak végleg eldőlt a találkozó, hanem kialakult a nagy különbség is. A mérkőzés utolsó találatát Borbás Gergely akcióból szerezte, így legalább a szépítés összejött a vendégeknek, akik nehéz és sok vereséggel tarkított idény elé néznek, ha ennél nem képesek egy fokkal magasabb szinten teljesíteni.

FEHÉRVÁR–STEAUA

Gólokban gazdag találkozón az első harmad közepén szűk négy perc alatt háromgólos előnyre tettek szert a házigazdák, a vendégek csak kapaszkodtak. Igaz, azt becsülettel megtették: előbb 3–1-re, majd a 36. percben 4–2-re is felzárkóztak. Erdélyi Tamás aztán megszerezte második találatát is, így a második harmad végére visszaállt a korábbi háromgólos különbség. A záró felvonás további találatokat hozott, a vendéglátók győzelmét nem fenyegette veszély, sőt, a különbség tovább nőtt és a végén négynél állapodott meg. A fehérvári fiatalok második mérkőzésüket is megnyerték, ám amíg a Csíkszeredát büntetőkkel fektették két vállra, addig most mind a három bajnoki pontot otthon tudták tartani.

DUNAÚJVÁROS–BRASSÓ

Harmincöt percnyi gólcsendet követően Somogyi Balázs szerzett vezetést a házigazdáknak, majd a 46. percben Gröschl Tamás duplázta meg az előnyt. A brassói szépítést követően Szappanos Dávid állította vissza a kétgólos különbséget. A házigazdák góljait így kivétel nélkül azok a játékosok szerezték, akik a nyáron a Vasastól igazoltak (vissza) Dunaújvárosba.

JÉGKORONG, MOL LIGA, ALAPSZAKASZ
MISKOLCI JEGESMEDVÉK–FERENCVÁROS 7–1 (2–0, 1–0, 4–1)
Miskolc, 1300 néző. V: ifj. Sós, Juhász G., Soós D.
MISKOLC: BUDAI K. – JARÁBEK (3), LINDGREN (1), FODOR SZ. 1 (2), DUBEK 1 (1), BONAR 2 (2) – Láda P., CHMELO 2 (1), RAFAJ 1, Saluga (2), Sijka (2) – Budai R., Orosz, Popovics, Szilágyi, Ritó – Urbán, Mokrai, Tóth Á., Miskolczi. Edző: Greg Lindqvist
FERENCVÁROS: Racko – Hajdú, Székely Mádai, Berta, Borbás 1, Kiss G. – Géczi, Bontovics, Rosztocsil, Hoffmann, Jánosi – Hietamäki, Nagy L., Schellin, Sivonen, Heikkinen – Wéber, Feil, Molnár Á. Edző: Dobos Tamás
Kiállítások: 16 perc+10 perc fegyelmi (Lindgren), ill. 24 perc+2x10 perc fegyelmi (Hietamäki, Heikkinen)
MESTERMÉRLEG
Greg Lindqvist: – Nagyszerűen indult a szezonunk, sikerünknek természetesen örülök. Mégsem vagyok teljesen elégedett, hiszen amikor öt-öt mezőnyjátékos volt a jégen, nem szereztünk gólt. Ez később még visszaüthet, de most nem akarok keseregni.
Dobos Tamás: Ez volt az első mérkőzésünk a szezonban, és mindjárt kiadós vereségbe szaladtunk bele. A meccs elején még jól tartottuk magunkat, de aztán emberhátrányban egyre-másra kaptuk a gólokat, és ez megpecsételte sorsunkat.
DAB DOCLER–BRASSÓ 3–1 (0–0, 1–0, 2–1)
Dunaújváros, 800 néző. V: Haszonits, Abonyi, Wolf
DAB: SEVELA – Hegyi, Pozsgai, Kiss Á., Azari, Galanisz – Kiss D., Hüffner (1), SOMOGYI 1, VASZJUNYIN, Szappanos 1 – Lencsés, JOBB, PAVUK (2), Gröschl 1, Virág – Nagy R., Mestyán, Strenk. Edző: Stephan Lundh
BRASSÓ: POLCZ – Laczkó, Filip, Pál Z., Fodor Cs., Borsos – Nagy Cs., M. VARGA (1), PÉTER R. 1, Basilidesz, ZSÓK L. – Kertész, Dávid, Lőrincz, Imecs, Bálint Zs. Edző: Antal Előd
Kiállítások: 4, ill. 10 perc
MESTERMÉRLEG
Stephan Lundh: – A szezon első meccsén megszereztük a három pontot és ez a lényeg. Tizenkét új játékos, új menedzsment alkotja a csapatot, idő kell, mire összerázódunk. A játékkal elégedett voltam, de még több agresszivitást várok a kapu előtt.
Antal Előd: – Nagyon gyengén sikerült a felkészülésünk, és most is sok sérültünk volt. Alig tudtunk kiállni három sorral. Ennek ellenére méltó ellenfelei voltunk a DAB–nak, sikerült partiban lenni velük. Megyünk tovább, ez még csak az első mérkőzés volt a szezonban.
SAPA FEHÉRVÁR AV 19 FARM–STEAUA RANGERS (román) 7–3 (3–0, 2–2, 2–1)
Székesfehérvár, 200 néző. V: Babic, Kovács B., Nagy A.
FEHÉRVÁR: Pleszkán – ERDÉLYI T. 2 , Varga A., HAJÓS 1, Németh A. (1), KISS DÁVID 1 (3) – Balogh B., Hetényi P., Farkas T. (1), Kovács V. 1, Farkas L. S. 1 – Orbán (1), Árkovics, Reiter R. (1), MERETEI M. 1 (1), Horváth D. (1) – Dósa, Soltész, Németh Á. (1), Tóth G. Edző: Kóger István
STEAUA: Catrinoi – Pascaru (1), Piszarenko (1), Timaru (1), Butocsnov, Georgescu 1 – Tapu, Royle, Lusneac (1), Irimia, Munteanu – Berdila, Mastaleriu, NICOLESCU 1 (1), Stefan 1, Mihailescu – Marcus, Kostandi. Edző: Alexe Nelu
Kiállítások: 6 perc, ill. 10 perc+10 perc fegyelmi (Tapu)
MESTERMÉRLEG
Kóger István: – Féltem ettől a mérkőzéstől, mert itt nekünk kellett volna irányítanunk, ezt pedig nem tudtuk eleget gyakorolni. Általában nekünk védekeznünk kell, s a kontrákból tudunk gólokat lőni. Az eredménnyel elégedett vagyok, a játékkal már kevésbé.
Alexe Nelu: – Fegyelmezettebben játszott a Fehérvár, ezért tudott nyerni. Most még kevesen vagyunk, várunk játékosokat, velük biztos, hogy erősebbek leszünk.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik