A norvégok megverték a cseheket, könnyed orosz siker

Vágólapra másolva!
2010.05.11. 18:57
null
A csehek a bunyóban nem maradtak alul, a játékban igen (Fotó: Action Images)
Címkék
A Németországban zajló jégkorong világbajnokság 2. fordulójában az A-csoportban Oroszország az esélyeknek megfelelően simán győzött Kazahsztán ellen, a C-csoportban viszont Csehország meglepetésre kikapott Norvégiától.

OROSZORSZÁG–KAZAHSZTÁN

Oroszország az 1. fordulóban szoros mérkőzésen győzött Szlovákia ellen, ezúttal viszont az utolsó harmadra már nem maradtak izgalmak, ugyanis az oroszok 40 perc játék elteltével már 3–0-ra vezettek.

A gólgyártást Alekszandr Ovecskin kezdte a 11. percben, aki emberelőnyből volt eredményes washingtoni csapattársa, Alekszandr Szjomin átadásából.

A második játékrész elején ismét Szjomin készített elő, passzát ezúttal Ilja Kovalcsuk váltotta gólra. A mérkőzés képe a folytatásban sem változott: az oroszok mezőnyfölényben játszottak, többet támadtak, többet lőttek és fokozatosan növelték előnyüket, a harmadik gólt az addig csak előkészítésben jeleskedő Szjomin szerezte.

A harmadik harmad elején már 4–0-ra vezetett a címvédő, a 4–1-es végeredményt emberelőnyből Dimitrij Dudarev állította be.

CSEHORSZÁG–NORVÉGIA

A másik ma délutáni mérkőzés jóval szorosabban alakult, sőt meglepetéssel zárult.

Az 1. fordulóban Franciaországot könnyedén legyőző Csehország a svédektől öt gólt kapó Norvégiával csapott össze és a norvégok már az első játékrészben vezetéshez jutottak Mats Aasen Zucarello révén.

A cseheknek több lehetősége is volt, kétszer emberelőnyben is játszottak, de sokáig nem tudtak élni a lehetőségeikkel. Jaromir Jágr a második harmadban kettős emberelőnyből ugyan egyenlíteni tudott, de nem sokáig örülhettek a csehek, ugyanis két perccel később Anders Ferederiksen ismét a norvégokat jutatta előnyhöz. A harmadik harmad elején pedig Anders Bastiansen találata után már két góllal vezettek a norvégok.

A csehek sokkal többet lőttek kapura mint az északiak, hiszen összesen 46-szor próbálkoztak, de végül csak két gólig jutottak, mindkettőt Jágr szerezte. A norvégok 15 lövésből három gólt szereztek, amivel nagyon értékes győzelmet arattak a C-csoport egyik favoritja fölött.

JÉGKORONG-VILÁGBAJNOKSÁG, NÉMETORSZÁG
A-CSOPORT, 2. FORDULÓ
Oroszország–Kazahsztán 4–1 (1–0, 2–0, 1–1)
Gólszerzők: 10:20 Ovecskin (Szjomin, Fjedorov, e.e. – 1–0), 20:42 Kovalcsuk (Szjomin –  2–0), 37:55 Szjomin (3–0), 43:22 Grebeskov (Kulemin, Afinogenov – 4–0), 57:59 Dudarev (Safranov – 4–1)
C-CSOPORT, 2. FORDULÓ
Csehország–Norvégia 2–3 (0–1, 1–1, 1–1)
Gólszerzők: 12:09 Zuccarello (Thoresen – 0–1), 27:56 Jágr (Rozsival, Klepis, kettős e.e. – 1–1), 30:13 Fredriksen (Lokken, Thoresen – 1–2), 44:23 Bastiansen (Olimb, Spets – 1–3), 53:09 Jágr (Rachunek, e.e. – 2–3)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik