A fergeteges FTC-hajrá egy pontot ért Dunaújvárosban

Vágólapra másolva!
2012.10.07. 21:24
null
A csíkiak mindhárom pontot elvitték Miskolcról (Fotó: Jezoviczki Máté)
Címkék
A jégkorong Mol Liga alapszakaszának vasárnapi játéknapján az FTC-ESMTK bravúros harmadik harmaddal mentette döntetlenre, és túlórára Dunaújvárosban a találkozót, amelyen végül szétlövéssel kikapott ugyan, a szerzett egy pont viszont pontosan eggyel több annál, amit a papírforma ígért a vendégeknek. A Csíkszereda eközben Miskolcon győzött minimális különbséggel, mag a Brasov csak szétlövés után tudott győzni, és így két ponthoz jutni az Újpest vendégeként.

 

Dab.Docler–FTC-ESMTK

Sima találkozónak, papírforma hazai győzelemnek ígérkezett a párosítás, és az 53. percig minden a forgatókönyv szerint alakult. Az Acélbikák addigra már négy gólt szerezve hárommal meglépett, talán még a vendégek közül sem hitte el mindenki, hogy lehet számunkra visszaút. Pedig volt. Kevesebb mint hat perc alatt három gólt lőttek a fővárosiak, Kiss Gábor 20 mp-vel a vége előtt egalizált. Mivel a túlóra nem hozott döntést, így jöhetett a szétlövés, amelyben a házigazdák céloztak pontosabban.

Miskolc–Csíkszereda

A 10. percben a házigazdák szerezték a mérkőzés első találatát, a vendégek az első harmad végén még egyenlítettek, így a második felvonás első percében már a vezetést is átvehették. A 45. percben kettőre nőtt a két együttes közötti különbség, Martin Saluga duplájával azonban a Jegesmedvék az 52. percben utolérték ellenfelüket. A találkozót Molnár Szabolcs 57. perc elején lőtt gólja döntötte el, a vendégek javára.

Újpesti TE–Brasov

Az újpesti védelem a 46. perc elejéig jól tartotta magát, és miután Farkas Lőrinc a 13. percben gólt szerzett a liláknak, még vezetett is a házigazda. A vendégek találata túlórát ért, de a szétlövésben már érvényesült a papírforma. Az Újpest újabb ponthoz jutott, a szezont hét vereséggel kezdő lilák az elmúlt találkozókon legalább egyet-egyet maguknál tartottak.

MOL LIGA, ALAPSZAKASZ
DAB.DOCLER–FERENCVÁROS-ESMTK 5–4 – szétlövéssel (1–0, 2–0, 1–4, 0–0, 1–0)
Dunaújváros, 1000 néző. V: Druga, Wolf, Moravec, Scensny (mindkettő szlovák)
DAB: KISS T. – Kiss Dániel, LINDGREN 1, Szappanos 1, Galanisz (1), Pavuk (1) – Hüffner, Chvátal, Somogyi, Vaszjunyin 1, Peterdi – Tőkési (1), Nagy R., AZARI 2, Gröschl, Kiss Á. – Erdélyi P., Mestyán, Virág T., Papp V., Strenk. Edző: Stephan Lundh
FERENCVÁROS: MERAVY – Erdélyi T., Győri, Saliji, Borbás, KISS G. 1 (1) – Lencsés, Géczy, Dancsfalvi (1), GERGELY CS. 2, Pilcsik – Bontovics, Hoffmann, Németh Á., Hegyi Á. Z. (1), Feil – Horváth D., Fekecs 1, Revák (1), Léránt. Edző: Dobos Tamás
Kiállítások: 6, ill. 12 perc
MESTERMÉRLEG
Stephan Lundh: – A hasonló mérkőzésektől tartok általában, mert ilyenkor könnyelműbben játszunk. Most is adtunk ellenfelünknek néhány könnyű gólt, akik ettől vérszemet kaptak. A Ferencváros ezután úgy küzdött, mint az ördög, és a munkájuk meghozta a gyümölcsét. Nincs probléma, hosszú az út, amelyen elindultunk, egy-két kátyú belefér.
MISKOLCI JEGESMEDVÉK–HSC CSÍKSZEREDA (romániai) 3–4 (1–1, 0–1, 2–2)
Miskolc, 1100 néző. V: Kovács B., Haszonits, Vas, Juhász G.
MISKOLC: Budai K. – Hegyi Á., Láda B., SALUGA 2 (1), Nagy G., Czuba (1) – Atkinson (1), Szirányi, FODOR (2), DUBEK 1 (1), Wéber – Bobcek, Gőz, Sijka, Szilágyi, Popovics – Orosz, Budai R., Miskolczi, Ritó, Nagy K., Gyenes (kapus). Edző: Tim Kehler
CSÍKSZEREDA: KOZUCH – Papp Sz., Góga (1), HURTAJ 1 (1), NOVAK 1 (2), Mihály E. (1) – Molnár Sz. 1, Kósa, Tranca 1, Bece, Bíró – Péter L., Molnár Zsombor, Molnár Zsolt, Szőcs, Moldován – Bálint A., Rucuj (kapus). Edző: Timo Lahtinen
Kiállítások: 23 perc + végleges fegyelmi (Bobcek) + végleges kiállítás (Nagy G.), ill. 10 perc
MESTERMÉRLEG
Tim Kehler: – Sajnos az érzelmek felülkerekedtek rajtunk, fegyelmezetlenek lettünk a hajrában, és a túl sok büntetés miatt kikaptunk. Ha a harmadik harmadban egyenlő létszámban játszottunk volna, akkor megnyerjük a meccset. Most szerencsés volt a Csíkszereda.
Timo Lahtinen: – Rosszul kezdtük a mérkőzést, talán azért, mert tiszteltük a Jegesmedvéket. Aztán javult a teljesítményünk, lépésről lépésre lendültünk játékba, és nagy küzdelemben kiharcoltuk a győzelmet.
ÚJPESTI TE–CORONA BRASSÓ 1–2 – szétlövéssel (1–0, 0–0, 0–1, 0–0, 0–1)
Megyeri út, 300 néző. V: Mayer, Németh M., Pálkövi, Ozsváth
ÚJPEST: PLESZKÁN – Zalavári, Sommer, PICHLER, FARKAS 1, Virág Cs. (1) – Dorner (1), Vecaj, Németh P., Pál Z., Szajbert P. – Bereczki, Maklári, Szirányi D., Dömötör, Kovács V. – Jankovics. Edző: Ancsin János
BRASSÓ: POLC – NAGY CS. 1, Wehrs, IMECS, Péter R., Zsók – Hietamäki, Laczkó, Fodor Cs., Basilidesz, Borsos – Mastaleriu, János, Lőrincz (1), Mihailescu, Péter Zs. Edző: Greg Lindqvist
Kiállítások: 6 perc + 10 perc fegyelmi (Vecaj), ill. 14 perc + 10 perc fegyelmi (Wehrs)
MESTERMÉRLEG
Ancsin János: – Ezt már tényleg nem hiszem el, ez már sokadik olyan meccsünk volt, amin legalább olyan jók voltunk, mint az ellenfél, ha nem jobbak, és mégsem tudtunk nyerni. Sajnos továbbra is hiányzik a gól.
Greg Lindqvist: – Számítottunk rá, hogy kemény csata lesz. Az Újpest sokkal jobb, mint az előző szezonban. A harmadik harmadban már gyakorlatilag csak mi voltunk a jégen, mégis jelen helyzetünkben minden pontnak örülnünk kell.
AZ ÁLLÁS
1. Dab.Docler 10 8 1 1 44–18 +26 26
2. Nové Zámky 10 7 1 2 39–21 +18 23
3. Csíkszereda 11 6 1 4 34–26 +8 19
4. Miskolc 12 5 2 5 38–26 +12 19
5. Brasov 11 5 1 1 4 27–32 –5 18
6. FTC-ESMTK 11 1 1 1 8 29–53 –24 6
7. Újpest 11 3 8 15–50 –35 3

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik