A Dunaújváros érintett lehet a doppingügyben

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2010.03.17. 19:32
null
Egy meg nem nevezett dunaújvárosi játékos is érintett lehet a doppingbotrányban (Fotó: Meggyesi Bálint, archív)
Ahogy arról már beszámoltunk, a Magyar Antidopping Csoport szerdán bejelentette, két magyar jégkorongozó fennakadt a doppingellenőrzésen. Azari Zsolt, a dunaújvárosi jégkorongklub ügyvezető igazgatója arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a szövetségtől szerdán kapott egy levelet, amely szerint az MJSZ az egyik dunaújvárosi hokis játékjogát – indoklás nélkül – azonnali hatállyal felfüggesztette, és csütörtökön tárgyalja a fegyelmi ügyét.

„A Magyar Antidopping Csoport szerdán arról tájékoztatta a Magyar Jégkorongszövetséget, hogy két játékos szervezetében tiltott szert találtak" – nyilatkozott az MTI-nek Kovács Zoltán, az MJSZ főtitkára.

„Az MJSZ fegyelmi bizottsága csütörtökön már ülésezik az ügyben. Annyit szeretnék hangsúlyozni, hogy nem válogatott játékosokról van szó!"        
    
A két élvonalbeli hokis – akiknek játékjogát a szövetség azonnal felfüggesztette – nevét egyelőre nem hozták nyilvánosságra, és azt sem, hogy milyen szerrel akadtak fenn az ellenőrzésen.
    
Tiszeker Ágnes, a MACS vezetője az MTI-nek elmondta, hogy a csoport munkatársai két, február 16-i ob I-es mérkőzésen jártak, és az ott vett minták közül kettő hozott pozitív eredményt. A Magyar Antidopping Csoport a közleményében jelezte, az első ellenőrzés során az úgynevezett A mintában találtak tiltott szert.
    
„Az A minta pozitív vizsgálati eredménye önmagában nem jelenti a doppingvétség megállapítását, a versenyzők kérhetik a B jelű minta analízisét" – áll a közleményben.
    
Kovács Zoltán főtitkár ezzel kapcsolatban megjegyezte: a játékosok még nem közölték, kérik-e a második próbát.
    
Azon a napon Újpest–Dunaújváros és Vasas Bp. Stars–Miskolc találkozókat rendeztek, vagyis nem ferencvárosi és nem fehérvári hokisok akadtak fenn a vizsgálaton.
    
Azari Zsolt, a dunaújvárosi klub ügyvezető igazgatója az MTI-nek elmondta: a szövetségtől szerdán kapott egy levelet, hogy az egyik dunaújvárosi hokis játékjogát – indoklás nélkül – azonnali hatállyal felfüggesztette, és csütörtökön tárgyalja a fegyelmi ügyét. A Miskolc és a Vasas határozottan jelezte: nincs tudomása arról, hogy bármely játékosa érintett lenne, míg az Újpest csütörtökre ígért tájékoztatást az ügyben.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik