A dél-koreai gyorsvonat állva hagyta Hollandiát

Vágólapra másolva!
2011.04.22. 18:16
null
A hollandok a második harmadban jeget fogtak Dél-Korea ellen (fotó: Szabó Miklós – archív)
Címkék
A Budapesten zajló divízió 1-es jégkorong-világbajnokság negyedik fordulójának első mérkőzésén Dél-Korea három góllal nyert Hollandia ellen. A narancsosok hiába vezettek 2–1-re a második harmad elején, bő tíz perc alatt négy gólt kaptak, ezzel elúszott a hajójuk. Az ázsiaiak két vereség után első győzelmükkel rögtön elérhető közelségbe hozták maguknak a bronzérmet. A házigazda magyar válogatott 19.30 órától Spanyolország ellen lép jégre, az összecsapást a Nemzeti Sport Online-on hagyományos online tudósításban, valamint folyamatosan frissülő, élőképes cikkben is nyomon követi!
DIVÍZIÓ 1-ES VILÁGBAJNOKSÁG, A-CSOPORT, BUDAPEST
CSAPATOK
JÁTÉKOSOK
ESEMÉNYNAPTÁR
TABELLA
A MAGYAR VÁLOGATOTT
TUDÓSÍTÁSOK

Az árnyalatnyi holland mezőnyfölényhez kimondottan jónak tűnt a korai koreai kiállítás – talán lövést is összehoznak belőle végre –, erre a narancsosok kaptak gól. Történt, hogy a bekk nagy lövésre készült, társai takartak a dél-koreai kapu előtt. A korong viszont elkerülte a kaput, és a palánkról visszapattanóval két ázsiai indult gyors kontrára a lövést megengedő holland védővel szemben. A kapu elé érve Li Jong Dzsun bemutatta a passzt, majd egy csel után egyedül fejezte be az akciót. A fizikai adottságaikra építő hollandok a sikerrel kivédekezett emberhátrány után ismét domináltak, de a fürge, passzjátékot előtérbe helyező dél-koreai ellencsapásokban lényegesen több volt a gólveszély. A harmad vége előtt a hollandok aztán csak kiegyenlítettek – speciel a kapu mögül középre visszatett, majd kapásból a hálóba vágott korong nem volt csúnya akció –, nem érdemtelenül, a dél-koreaiak mintha kicsit elfáradtak volna a saját tempójuktól. (1–1)

SZAVAZÁS

Kiharcolja-e a feljutást a magyar jégkorong-válogatott a budapesti divíziós 1-es vb-n?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

Gyors gólváltással indult a második felvonás: Hollandia 35 másodperc alatt előnyhöz jutott, amit egy perc alatt le is adott. Mindkét gól gyönyörű akcióból született, de egyébként is izgalmas, kimondottan színvonalas és jó iramú összecsapást láthattak a nézők, akik a korábbi kora délutáni találkozókkal ellentétben nagyobb létszámban foglaltak helyet a lelátón. A felvonás közepén Dél-Korea a csapatjáték minden szépségét latba vetve háromgólos előnyre tett szert, de ez egyben picit túl is nyugtatta. A láthatóan egyre nagyobb motivációs problémákkal küzdő hollandok ugyanis szinte a semmiből „találtak" egy gólt – addig helyzetük sem nagyon akadt –, majd feltámadtak. A harmad utolsó pillanatában aztán a dél-koreai gólvonaltól húsz centiméterre pihent meg a Hjun Szeung Eum kapuson már túljutó korong, de a kotrás már időn túl volt, így a gólt érvénytelenítették, maradt a közte kettő. Hat gólt hozott a játékrész, amelyek kivétel nélkül öt az öt elleni akciókból születtek. (3–5)

A záró harmad mindkét fél részéről visszafogottabb iramot hozott, de helyzetek így is felváltva adódtak mindkét kapu előtt, még ajtó-ablak ziccerek is. A játékból hiányoztak ugyan a gólok, kicsit több volt a pontatlanság – különösen a befejezésekre volt az igaz, amelyekre vélhetően a fáradtság miatt nem maradt kellő energia és koncentráció –, de unatkozni egy pillanatig nem lehetett. Hat és fél perccel a vége előtt a hollandok már gólt ünnepeltek, mígnem munkába állt a videóbíró – miután a parázs dulakodás lecsillapodott és a bíró kiosztott egy páros kiállítást –, aki nem igazolta örömüket. Maradtak mínusz kettőn. Négy a négy ellen folytatódott a találkozó, a hollandok nyomást alatt tudták tartani ellenfelüket, de gólig nem jutottak. A kitámadó rivális ellen az ázsiaiak két embere ziccerben vitt kontrát, amelyet értékesítve biztosították sikerüket és vélhetően a bronzérmüket. (3–6)

Hollandia ezzel a találkozóval letudva vb-szereplését – egy győzelem és három vereség –, szombaton hivatalosan szabadnapos. Dél-Korea így amennyiben igazolni tudja a Spanyolország elleni erőfölényét – jelenleg egy győzelemnél és két vereségnél jár –, a harmadik helyen végezhet.

DIVÍZIÓ 1-ES JÉGKORONG-VILÁGBAJNOKSÁG
BUDAPEST, A-CSOPORT, 4. FORDULÓ
HOLLANDIA–DÉL-KOREA 3–6 (1–1, 2–4, 0–1)
Gólszerzők: 3:48 Li Jong (Kim Hje – eh., 0–1), 18:00 Van den Huevel (Hagemeijer, 1–1), 20:35 Schaafsma (Demelinne, 2–1), 21:30 Kim Vong (Kim Szang, Kim Bum, 2–2), 30:19 Kim Gun (Kim Vu, 2–3), 32:30 Pak Vu (Kim Hjun, Li Jong, 2–4), 34:08 Li Don (Szong Don, 2–5), 36:00 Wurm (Bruijsten, Kars, 3–5), 58:04 Kim Gun (Cso Min, 3–6)
Kiállítások: 14 + 10 perc fegyelmi (Demelinne), ill. 6 perc + 10 perc fegyelmi (Li Jong)
KÉSŐBB
Magyarország–Spanyolország
Szabadnapos: Olaszország
AZ ÁLLÁS
1. Olaszország 3 3 11–2 9
2. Magyarország 2 2 13–6 6
3.
Dél-Korea3
1


2
9–15 3
4. Hollandia 4 1 3
16–18
3
5. Spanyolország 2 2 2–10 0
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik