A DAB legyőzte a Miskolcot, kikapott az Újpest

Vágólapra másolva!
2012.09.09. 20:37
null
Galanisz Nikandrosz (balra) kétszer is betalált az érsekújváriak kapujába (Fotó: NS-archív, Mirkó István)
Címkék
A jégkorong Mol Liga alapszakaszának vasárnapi játéknapján a Dab.Docler legyőzte a Miskolcot, Csíkszereda az Újpestet. A két győztes otthon léphetett jégre, ahol mindkét vendégcsapat szerzett gól nélkül maradt. Nem úgy, mint az újonc Nové Zámky: az érsekújváriak a csíkszeredai egygólos sikerük után Brassóban a túlórában győztek.

 

SZAVAZÁS

Melyik csapat foglalja el az ob I-ben a Fehérvár által üresen hagyott trónt?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

Dab.Docler–Miskolc

Harmadonként szerzett egy-egy góllal kerekedett a DAB a miskolciak fölé, az 5. perc közepén megszerzett vezetést a második harmad végén a rutinos Tőkési Lajos duplázta meg, míga a végszót a záró felvonás első percében Galanisz Nikandrosz mondta ki. Mindhárom taláálat akcióból született, pedig volt kiállítás rendesen.

Csíkszereda–Újpest

A mérkőzés feléig ezúttal is jól tartotta magát az Újpest – csakúgy, mint a brassói nyitányon – a csíkiak csak a második harmad második felében szerzett két góljukkal tudtak biztos előnyre szert tenni. Igaz, a második góljukat emberhátrányban szerezték. A csíkiak a hajrában újabb gólokkal biztosították be sikerüket.

Brasov–Nové Zámky

A 2. perc elején vezetéshez jutott a hazai együttes, a vendégek a második felvonás 18. mp-ben egyenlítettek. Mivel a 60. percig nem esett újabb találat, jöhetett a túlóra, amelynek második percében Martin Uhnák másodszor is eredményes volt az érsekújváriaktól.

MOL LIGA, ALAPSZAKASZ
DAB.DOCLER–MISKOLCI JEGESMEDVÉK 3–0 (1–0, 1–0, 1–0)
Dunaújváros, 1500 néző. V: Druga, Scesny (mindkettő szlovák), Abonyi
DAB: SEVELA – LINDGREN, Kiss Dániel, Peterdi, GALANISZ 1, Azari (1) – Mestyán, Hüffner, Somogyi, Vaszjunyin, Kiss Á. – Erdélyi P., Tőkési 1, Pavuk 1 (1), GRÖSCHL (1), Szappanos – Nagy R., Papp V., Virág T., Szabados, Papp Cs. Edző: Stephan Lundh
MISKOLC: BUDAI K. – SZIRÁNYI B., Láda B., Saluga, Dubek, Rafaj – Hegyi Á., Atkinson, Czuba, Fodor Sz., Nagy G. – Orosz, Gőz, POPOVICS, SZILÁGYI, Wéber – BUDAI R., Túróczy, Miskolczi, Ritó. Edző: Tim Kehler
Kiállítások: 14, ill. 16 perc
MESTERMÉRLEG
Stephan Lundh: – Nagyon jól játszottunk, kevés hibával, kapott gól nélkül hoztuk le a szezonnyitó meccset, és a korongtartásunk is remek volt. A Miskolc szándéka, hogy elkapjon minket, továbbra is álom marad. Tiszteljük ellenfelünket, és nagy csatákra számítunk a továbbiakban, de reméljük, egyre jobbak leszünk mi is.
Tim Kehler: – A hazaiak remekül játszottak, sportszerű, dinamikus és jó meccset láthatott a közönség. Látszott, hogy a DAB érett csapat, begyakorolt figurái sokszor okoztak zavart nálunk. A későbbiekben megpróbálunk majd még pontosabban játszani.
HSC CSÍKSZEREDA (romániai)–ÚJPEST 5–0 (1–0, 2–0, 2–0)
Csíkszereda, 589 néző. V: Lascar, Butucel (mindkettő román), Rédai (romániai)
CSÍKSZEREDA: KOZUCH – Bors, Molnár Sz. (1), Novák, HURTAJ 1 (1), Mihály E. 1 – Nagy I., Papp Sz. 1, Molnár Zs., Becze T., Tranca – M. Varga (1), Kósa (1), Skovira (1), Moldován 1, Szőcs – FLINTA 1 (1), Góga, Bíró T. (2), Péter L. (1), Farkas T. Edző: Timo Lahtinen
ÚJPEST: Hajek – Bereczki, Maklári, Dömötör, Meretei, Pichler – Zalavári, Sommer, Kovács V., Reiter, Jankovics – Dorner, Garbacz, Németh P., Virág Csaba, Farkas L. – Frajka, Szirányi D. Edző: Ancsin János
Kiállítások: 16, ill. 12
CORONA BRASSÓ (romániai)–NZ ICE TIGERS (szlovákiai) 1–2 – h. u. (1–0, 0–1, 0–0, 0–1)
Brassó. V: Csomortáni, Keresztes (mindkettő romániai), Toporceanu (román)
Gólok: Zsók, ill. Uhnák 2
Kiállítások: 8 perc+10 perc fegyelmi (Rawlik), ill. 8 perc
AZ ÁLLÁS
1. Nové Zámky 2 1 1 5–3 +2 5
2. Brasov 2 1 1 5–4 +1 4
3. Csíkszereda 2 1 1 7–3 +4 3
4. Dab.Docler 1 1 3–0 +3 3
5. Miskolc 2 1 1 5–5 0 3
6. FTC-ESMTK 1 1 2–5 –3 0
7. Újpest 2 2 2–9 –7 0
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik