A Dab kétgólos hátrányból nyert és jutott döntőbe

Vágólapra másolva!
2010.03.18. 20:34
null
A kétgólos előny kevésnek bizonyult a Stars számára (Fotó: Mirkó István)
Címkék
A Dab.Docler csapata jutott be a jégkorongbajnokság döntőjébe – ellenfele a címvédő Sapa Fehérvár AV 19 lesz –, miután az egyik fél harmadik győzelméig tartó párharc során harmadik hazai összecsapásán végre sikerült győznie a Vasas Bp. Stars ellen. A fővárosiak a 14. perc elején már két góllal vezettek, onnan fordítottak a házigazdák.

Izgalmas csatára lehetett számítani a két együttes ötödik összecsapásán: a hazai pálya eddig egyszer sem jelentett túl sok előnyt. Hogy azt ne mondjuk, semmit. A Dab előbb szétlövéssel (4-3), majd egy góllal (3-2) nyert Káposztásmegyeren, ám a Vasas sem volt rest a válasszal. A párharc dunaújvárosi nyitánya rögtön az övék lett (3-2-szétlövéssel), majd egy demoralizáló 6-2-vel gyűrték le az akkor házigazda riválisukat.

SZAVAZÁS

Abszolút favortija a hokidöntőnek a Fehérvár, nyer-e meccset a Dab?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

A Dab a bajnokság alapszakaszában és középszakaszában is a Bp. Stars előtt végzett. Előbbiben kétszer nyert a fővárosiak ellen, utóbbi periódusban azonban már fordult a kocka: a vendégek két-két pontot szereztek, előbb büntetős, majd hosszabbításos találkozón. Majd jött a rájátszás...

Az ötödik, fináléról döntő találkozó első harmadában a vendégek két akciógólt is szereztek – mindkettő Gergely Csaba érdeme –, így igen nehéz helyzetbe hozták ellenfelüket. A verekedésekkel, eltiltásokkal tarkított felvezetés után egy ilyen nagy téttel bíró összecsapás váratlanul sportszerű küzdelmet hozott. A játékosok az eddigi mérkőzéseken leginkább csak mondták, hogy kerülni kell a kiállításokat, ezúttal tettek is érte.

A mérkőzésen döntőnek bizonyult a 36. perc: akkor a kétgólos Gergely Csaba kapott tízperces fegyelmit, míg Magosi Bálint duplájának köszönhetően 49 másodperc alatt kiegyenlítettek a házigazdák. Kezdődhetett minden elölről.

 TOVÁBBI MENETREND

A döntő első mérkőzését 19-én, pénteken Dunaújvárosban rendezik meg. A bronzcsata másnap, 20-án, szombaton Káposztásmegyeren veszi kezdetét.

A további menetrendet ide kattinva találja!

Ilyen állás mellett, amint arra számítani lehetett, kiegyenlített és nyílt volt a találkozó, amelyen mindkét csapat megszerezhette volna azt a harmadik gólt, amellyel igen közel került volna a továbbjutáshoz. Ez végül az újvárosiak rutinos játékosának, Szilassy Zoltánnak sikerült, így a fináléban ismét megmérkőzhet egymással a két Fejér megyei együttes.

Az előző kiírásban az elődöntőben találkozott egymással a két csapat, a Volán Székesfehérváron 5–1-re és 6–0-ra, Dunaújvárosban 5–3-ra nyert. A 2006–2007-es sorozatban a fináléban ütközött meg egymással a két csapat, sok sikerélményben ott sem lehetett részük az újvárosiaknak: a fehérváriak akkor is söpréssel nyerték a párharcot. Az egy kiütéses siker mellett (5–1) kétszer nullára győztek (1–0, 2–0), csupán az utolsó sikerült szorosra (4–3).

Az Alba Volán tizenegyedik bajnoki címének megszerzésére készül – hetedszer vehetik át az aranyérmet megszakítás nélkül –, a Dunaújváros négyszer nyert, legutóbb 2002-ben.

 OB I, ELŐDÖNTŐ, 5. MÉRKŐZÉS
DAB.DOCLER–VASAS BP. STARS 3-2 (0–2, 2–0, 1–0)
Dunaújváros, 1800 néző. V: Kincses, Gebei, Németh M., Nagy A.
DAB: SEVELA – Hegyi I Á., Pozsgai, MAGOSI, MACSWEYN, Korol – Kiss D., Vargyas, Azari, Papp V., Borsos – Orbán, Lencsés, Mestyán, SZILASSY, Kiss Á. – Tőkési, Fisera, Virág T., Jonkl, Horváth G. Edző: J. P. MacCallum
STARS: RAJNA – Kluuskeri, Kangyal, Peterdi, GERGELY CS., Gröschl – ENNAFFATI, Svasznek, Somogyi, Holéczy, Sándor – Szirányi, Sille, Fodor Sz., Petricko, Berta – Majoross. Edző: Glen Williamson
Gólok. 4:29: Gergely Cs. (Szirányi, 0–1). 13:16: Gergely Cs. (Kangyal, 0–2). 35:00: Magosi (MacSweyn, 1–2). 35:49: Magosi (MacSweyn, 2–2). 53:30: Szilassy (Mestyán, 3–2)
Kiállítások: 14, ill. 10 perc+10 perc fegyelmi (Gergely Cs.)
Az egyik fél harmadik győzelméig tartó párharc végeredménye: 3–2 a DAB javára
MESTERMÉRLEG
J. P. MacCallum: – A játék egyre jobb volt: a mérkőzés folyamán javuló tendenciát mutattunk. A fiúk nem akartak veszíteni, nem fogadták el a párharc vesztesének szerepét. Nagyon jó mérkőzés, nagyon jó sorozat volt. A többi hazai meccshez képest az döntött, hogy az önbizalmunk nagyobb volt és jobban hittünk magunkban: hogy képesek vagyunk vesztett állásból is fordítani. A Fehérvár ellen élvezni fogjuk a döntő minden percét, megnézzük, ellenük mire vagyunk képesek.
Glen Williamson: – Jól játszottunk, rengeteg lehetőségünk volt kétgólos előnyünk növelésére. Szerencsés góllal jött vissza a meccsbe a DAB. Ennek ellenére büszke vagyok csapatomra, keményen és tudatosan játszott. Nem sírtunk a bírók miatt, jól küzdöttünk végig. Két nagyon jó csapat párharca után az Újváros lépett tovább, de ahhoz, hogy a magyar hoki előrébb lépjen ilyen döntetlen közeli és kiélezett meccseket kell vívni.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik