A DAB és a Miskolc öttel nyert

Vágólapra másolva!
2012.09.16. 21:13
null
A gólkülönbség a végére megnőtt, de addig paprikás is volt a hangulat a miskolci jégen (Fotó: Jezoviczki Máté)
Címkék
A jégkorong Mol Liga alapszakaszában a papírformának megfelelően hazai pályán győzött az előző kiírás két döntőse, bár a címvédő Dab.Docler ötgólos sikere a jó erőkből álló brassóiak ellen némiképpen meglepő, nem úgy, mint a miskolciak hasonló különbségű győzelme az újpestiek ellen. A Csíkszereda is győzni tudott az FTC-ESMTK otthonában, utóbbi együttes negyedik vereségét szenvedte el, zsinórban a harmadikat Pesterzsébeten.

 

SZAVAZÁS

Melyik csapat foglalja el az ob I-ben a Fehérvár által üresen hagyott trónt?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

Dab.Docler–Brasov

Az első harmad második felében szűk négy perc alatt három góllal megléptek a házigazdák, majd a második felvonás elején már négyre nőtt az újvárosiak előnye. A brassóiak két góllal felzárkóztak ugyan, de a harmadot három DAB-gól zárta – 109 mp alatt –, el is döntve ezzel a találkozót. A záró felvonásra kikorizó brassói cserekapus, Fülöp Rajmund meg is úszta gól nélkül a mérkőzést. Nem úgy Joshua Bonar a végleges kiállítást: az 1+1-gyel záró, Miskolcról szerződtetett támadó az 51. percben Pavuk Attilával különbözött össze. Mindkettőjüket végleges fegyelmit is kapott. A Brasov először maradt pont nélkül a szezonban, kapott góljai számát pedig megduplázta, az Acélbikák továbbra is hibátlan.

Miskolc–Újpest

Szirányi Bence a 8., majd Láda Balázs a 35. percben lőtt gólt az újpesti kaput védő Pleszkán József hálójába, ennek ellenére a lila-fehérek a hajráig igen tisztes vereségnek néztek elébe. Aztán a végjátékot megnyomta a hazai együttes, amely további három góllal meggyőzővé tette sikerét. A Jegesmedvék másodszor győztek, az újpestiek negyedik meccsük után is pont nélkül állnak.

FTC-ESMTK–Csíkszereda

A Dunaújvárostól, majd a Brasovtól is ötgólos vereséget szenvedő ferencvárosiak ezúttal összeszedettebb teljesítményt nyújtottak, hiszen az első harmad végén kiegyenlítették egygólos hátrányukat, majd a záró felvonás 11 mp-ben felzárkóztak egygólos hátrányra, így a vendégek Lubomir Hurtaj révén csak az 56. percben tudták bebiztosítani győzelmüket.

MOL LIGA, ALAPSZAKASZ
DAB.DOCLER–ASC CORONA BRASSÓ 7–2 (3–0, 4–2, 0–0)
Dunaújváros, 1200 néző. V: Druga, Moravec (szlovákok), Wolf
DAB.DOCLER: SEVELA – Lindgren, Kiss D., Peterdi 1, GALANISZ 2, AZARI (3) – Chvatal, Hüffner, Somogyi, Virág T., Kiss Á. – Erdélyi, Tőkési, Gröschl (1), PAVUK 3 (1), SZAPPANOS 1 (1) – Nagy R., Papp V., Mestyán, PappCs. Edző: Stephan Lund
BRASSÓ: Polc – Nagy Cs., Wehrs (1), BONAR 1, Péter R., Virág Cs. 1 – Laczkó, Hietamaki (1), Fodor, Basilidesz, Borsos – Mastaleriu, Mihailescu, Péter Zs. , Lőrincz, Bálint Zs. Edző: Kjell Greg Lindqvist
Kiállítások: 15+35 perc fegyelmi (Pavuk), ill. 4+35 perc fegyelmi (Bonar)
MESTERMÉRLEG
Stephan Lund: – Az első periódusban voltunk a leggyorsabbak, ellenfelünk kissé fáradtnak tűnt. A második harmadban feljött a Brassó, de sikerült újra szép gólokat szereznünk és helyreállt a rend a jégen. Holnap is kemény csata vár ránk, ezért a harmadik harmadban már okosan játszottunk. A Brassó jó csapat, fog még nekünk nehéz perceket okozni.
Kjell Greg Lindqvist: – Nyolc nagyon jó játékosunk hiányzott a mai nap, és sok hibával játszott csapatom, így nehéz nyerni Dunaújvárosban. Ráadásul a Dab szerencsés is volt, mindenhonnan eléjük pattant a korong. Ennek ellenére megérdemelt a hazai siker.
MISKOLCI JEGESMEDVÉK–ÚJPESTI TE 5–0 (1–0, 1–0, 3–0)
Miskolc, 1100 néző. V: Varjú, Gangel, Sipos
MISKOLC: GYENES – LÁDA B. 1 (2), SZIRÁNYI 1, Wéber 1, Szilágyi, Popovics (1) – Atkinson, Hegyi, Cuba, Nagy G. (1), Fodor 1. – Orosz, Gőz (1), Rafaj, Dubek (1), Saluga 1 – Budai R., Miskolczi, Túróczy, Ritó (1), Budai K. (kapus). Edző: Tim Kehler
ÚJPEST: PLESZKÁN – Sommer, Zalavári, Pichler, Dömötör, Kovács V. – Garbacz, Bereczki, Szirányi, Reiter, Virág – Dorner, Vecaj, Pál Z., Farkas L., Németh P. – Jankovics, Hajek (kapus). Edző: Ancsin János
Kiállítások: 10+10 perc fegyelmi (Rafaj), ill. 10+10 perc fegyelmi (Dorner
MESTERMÉRLEG
Tim Kehler: – Nagyon sokat dolgoztunk ezért a győzelemért. Sokat lőttünk kapura, rengeteg helyzetet dolgoztunk ki, így az öt gólos sikerünk megfelelő eredmény. Különösen úgy, hogy az újpestiek kapusa mindvégig remekelt.
Ancsin János: – Nagyon jó mérkőzést játszottunk. Ez az igazi arcunk. Az utolsó hat percben kockáztattunk, ezért lett ilyen az eredmény.
FERENCVÁROS-ESMTK–HSC CSÍKSZEREDA 2–4 (1–1, 0–2, 1–1)
Pesterzsébet, 250 néző. V: Babics, Mizsák, Bedő
FERENCVÁROS: Racko – Hrajnoha, Hoffmann, PILCSIK 1, Gergely Cs., Saliji (1) – Győri, Erdélyi, Borbás, Dancsfalvi, Horváth D. – Lencsés, Revák, Kiss G., Berta Á. (1), ROCZANOV 1 – Feil, Schellin, Hegyi D. Edző: Dobos Tamás
CSÍKSZEREDA: KOZUCH – Góga, Flinta 1, NOVAK (2), Szőcs (1), Hurtaj 1 (1) – Nagy I., Papp Sz., MOLNÁR ZSOLT 1 (1), TRANCA 1 (1), Mihály – Bors, Kósa, Bíró T., Péter, Becze – Gecse, Bíró O., Molnár Zsombor. Edző: Timo Lahtinen
Kiállítások: 10 perc+10 perc fegyelmi (Gergely), ill. 4 perc
MESTERMÉRLEG
Timo Lahtinen: – Mindenképpen nyernünk kellett, s ha nehezen is, de sikerült. A Fradi jól játszott, mi pedig a harmadik harmad legelején bekapott góltól kissé pánikba estünk. Védekezésünk ezúttal nem volt túl jó, de a támadójátékkal és a három ponttal elégedett vagyok.
AZ ÁLLÁS
1. Dab.Docler 4 4 24–7 +17 12
2. Brasov 5 3 1 1 16–14 +2 10
3. Nové Zámky 3 2 1 10–6 +4 8
4. Miskolc 3 2 1 10–5 +5 6
5. Csíkszereda 5 2 3 16–13 +3 6
6. FTC-ESMTK 4 4 7–22 –15 0
7. Újpest 4 4 5–21 –16 0
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik