6-3-mal a Fehérváré az első találkozó

Vágólapra másolva!
2010.03.13. 21:33
null
Megküzdött sikeréért a Fehérvár (fotó: Havran Zoltán)
Címkék
A Sapa Fehérvár AV 19 lejátszotta első ob I-es mérkőzését a szezonban, és a bajnokság elődöntőjének első mérkőzésén magabiztosan legyőzte a Ferencvárost. A fradisták önmagukhoz képes nagyot küzdöttek, de így is csupán a második harmadban tudták felvenni a harcot a fehérváriakkal, akik így 6–3-ra megnyerték az összecsapást.

„Ezt nem is láttam” – mondta a ferencvárosi táborban ülő szép, fiatal hölgy, és ezzel korántsem volt egyedül. Az ob I és a Mol-liga iramához szokott fővárosi játékosok és szurkolók csak pislogtak Kovács Csaba bombagólja után.

Miután Oscar Ackerström révén a kettős fórt tíz másodperc alatt gólra váltotta a fehérvári csapat, már 2–0-ra vezetett az AV 19. A harmad fennmaradó részében – bár érződött a vendégek erőnléti, technikai, taktikai fölénye – a hazaiak lelkesedésükkel szinte kiegyenlítették a mérkőzést, helyzetekig legalábbis eljutottak.

A második harmad elején egyre inkább beszorult a saját kapuja elé a fáradni látszó Ferencváros, így kifejezetten jót tett az összecsapásnak, hogy egy „talált” góllal szépítettek a hazaiak. A zöld-fehérek ettől új erőre kaptak, és ismét kiegyenlítettebbé vált a mérkőzés.

Vas Márton bevetődős gólpasszát Palkovics Krisztián értékesítette, a Fradi azonban egy szemre tetszetős akció végén ismét szépített.

A záró játékrész elején akciógóllal nőtt a vendégelőny, majd az emberhátrányban játszó fehérváriak egy kontrát is kihasználtak: ketten vitték rá a korongot Budai Krisztiánra, végül Kóger Dániel volt a gólszerző, éles szögből talált a hazai kapuba. A Ferencváros azonban nem tette meg azt a szívességet, hogy összeessen, és a hajrában is élvezhető küzdelemre késztette a Volánt.

JÉGKORONG OB I 
ELŐDÖNTŐ, 1. MÉRKŐZÉS
FTC-CORNER MONEYGRAM–SAPA FEHÉRVÁR AV 19 3–6 (0–2, 2–2, 1–2)
Pesterzsébet, 1500 néző
Vezette: Varjú, Haszonits, Székely, Bedő
Kiállítások: 4, ill. 8 perc+10 perc fegyelmi (Ladányi)
FTC: Budai K. – Hucko, Székely Mádai L., Feil, McLaughlin, Hegyi II Á. – Kauttonen, Flinta, Schellin, Hoffmann, Marosi – Holló, Nagy R., NAGY L., Fekete Sz., RAJZ – Barabás, Ványi, Szilágyi L., GERGELY Zs., Rosztocsil
FEHÉRVÁR: Hetényi Z. – JOBB, Ackeström, Palkovics, Vas M., LADÁNYI – Horváth A., TOKAJI, VAS J., Fekete D., Kovács Cs. – Andersson, Bornhammar, Sofron, Nagy G., KÓGER – Benk, Martz, Mihály Á., Vaszjunyin
Gólok. 1:10: Kovács Cs. (Vas J., 0–1). 6:51: Ackeström (Tokaji, Ladányi – kettős emberelőny, 0–2). 24:52: Vas M. (Tokaji, Ladányi, 0–3). 29:11: Gergely Zs. (Rajz, Szilágyi, 1–3). 35:16: Palkovics (Vas M., Ladányi, 1–4). 39:50: Nagy L. (Fekete Sz., Rajz, 2–4). 42:18: Vaszjunyin (Andersson, Kóger, 2–5). 51:17: Kóger (Jobb – emberhátrány, 2–6). 51:39: Schellin (Hoffmann, Marosi, 3–6)
Az egyik fél harmadik győzelméig tartó párharc állása: 1–0 a Fehérvár javára
MESTERMÉRLEG
SZERGEJ ORESKIN, az FTC edzője: Mindent megtettünk, amit tudtunk. Nem mondom, hogy nem hibáztunk néha, de lőttünk három gólt, és próbáltunk pariban lenni a Fehérvárral. Hogy bírni fogja-e a csapat, hogy szombat után vasárnap is játszani kell? Majd kiderül, ha új nap virrad.
JARMO TOLVANEN, a Fehérvár edzője: Nem korcsolyáztunk eleget, ez volt problémáink fő oka. Emiatt tűnhetett úgy, hogy fegyelmezetlen a csapat, mert így nehezebb tartani a pozíciókat is. Az elmúlt időszakban nagyon keményen dolgoztunk, ezért kisebb fáradtság is lehetett a lábakban, ami vasárnap is bennük lesz. Viszont ennél sokkal jobban is tudunk játszani. A fő azonban a győzelem.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik