Csak a portugálok jutottak be simán a négy közé

MLSZ MLSZMLSZ MLSZ
Vágólapra másolva!
2010.01.26. 21:39
null
A portugálok örülhettek továbbjutásnak (Fotó: mlsz.hu)
Címkék
A Papp László Budapest Sportaréna a Szerbia–Portugália negyeddöntővel búcsúzott az Európa-bajnokságtól, a torna hátralévő meccseit Debrecenben rendezik meg. A találkozót 5–1-re a portugálok nyerték meg, így Csehország, Azerbajdzsán és Spanyolország után Portugália is bejutott az Eb legjobb négy csapata közé. Csütörtökön Debrecenben a portugálok Azerbajdzsánnal, a spanyolok pedig Csehországgal játszanak a döntőbe jutásért.

Aktívabban kezdtek a portugálok, akik rögtön a meccs elején magukhoz ragadták az irányítást, és végig nyomást gyakoroltak a szerb együttesre. Aca Kovacsevics gárdája azonban szervezetten és fegyelmezetten védekezett, így az első gólra egészen a 13. percig kellett várni, akkor Joel Queirós szerezte meg a labdát, tisztára játszotta magát, majd laposan a hálóba lőtt (0–1). A félidő hátralévő perceiben is a luzitánok voltak fölényben, de újabb találatot a szünet előtt már nem láthattak a nézők.

A második játékrészben azonban gyorsan növelték előnyüket a portugálok, a 23. percben Bébé hosszú kidobásánál a szerbek elméláztak, Cardinal pedig balról a kapuba helyezett (0–2). Szerbia gárdája próbált egyenlíteni, de a portugálok nem engedték kibontakozni ellenfeleiket, sőt a 30. percben Joel Queirós háromgólosra növelte a két csapat közti különbséget (0–3). A 34. percben Leitao is a hálóba talált (0–4), de a szerbek nem adták fel, s a 37. percben Bojovics révén szépítettek (1–4). A találkozó utolsó gólját azonban Portugália szerezte, Arnaldo a 39. percben állította be a végeredményt (1–5).

Portugália csütörtökön 17.30-kor Azerbajdzsánnal mérkőzik meg a döntőbe jutásért.

 
NEGYEDDÖNTŐ
SZERBIA–PORTUGÁLIA 1–5 (0–1)
Budapest, Papp László-sportaréna. V: Kovács G. (magyar), Blazquez Sierra (spanyol)
SZERBIA: Vladimir Raniszavljevics – Marko Perics, Mladen Kocics, Bojan Pavicsevics, Milan Rakics. Kispad: Ivan Sztojanovics, Szlobodan Janjics, Milan Bogdanovics, Vladimir Lazics, Zseljko Borojevics, Vidan Bojovics, Szlobodan Rajcsevics. Szövetségi edző: Aca Kovacsevics.
PORTUGÁLIA: Bébé – Leitao, Pedro Costa, Arnaldo, Gonçalo Alves. Kispad: Joao Benedito, Evandro, Joel Queirós, Cardinal, Israel, Joao Matos, Pedro Cary. Szövetségi edző: Orlando Francisco Alves Duarte
Gólszerző: Bojovics a 37. illetve Joel Queirós a 13., Cardinal a 23., Joel Queirós a 30., Leitao a 34., Arnaldo a 39. percben

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik