PSG: emberrablás, kínzás – nyomoznak a klub elnöke után

L. M.L. M.
Vágólapra másolva!
2023.02.28. 19:33
null
Nasszer al-Kelaifiről szóló kompromittáló dokumentumok miatt rabolhatták el a PSG elnökének vádolóját (Fotó: Getty Images)
A francia L'Équipe információi szerint három vizsgálóbírót neveztek ki hétfőn annak a nyomozásnak az élére, amelyben a Paris Saint-Germain elnöke, Nasszer al-Kelaifi a gyanúsított. Tayeb Benabderrahmane, francia-algériai lobbista szeptember óta vádolja a párizsi klub első emberét, hogy 2020-ban elrabolták és megkínozták, mert kompromittáló információk birtokában volt a katari üzletemberről. 

 

A párizsi bíróságon három bírót neveztek ki amiatt, hogy vizsgálják meg egy francia-algériai lobbista, Tayeb Benabderrahmane elrablásának, fogva tartásának és kínzásának vádját. Az ügyben a gyanúsított Nasszer al-Kelaifi, a Paris Saint-Germain elnöke.

Tayeb Benabderrahmane-t 2020 januárjában letartóztatták Katarban, ahová három hónappal korábban költözött. Azt állítja, hogy a hatóságok hat hónapra bebörtönözték és megkínozták, majd házi őrizetbe helyezték. Végül novemberben engedélyezték a távozását, miután aláírt egy titoktartási szerződést, amelyben vállalta, hogy nem hozza nyilvánosságra az al-Kelaifiről szóló kompromittáló dokumentumokat.

Ezek közé tartozhatnak a katari világbajnokság szervezésével és a televíziós jogok odaítélésével kapcsolatos információk. Al-Kelaifi mellett Jérome Valckét, a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) korábbi főtitkárát azzal gyanúsították, hogy a szervezet háta mögött paktumot kötöttek a 2026-os és 2030-as világbajnokságokhoz kapcsolódó televíziós jogok ügyében, a vádakat azonban később visszavonták.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik