Franciaország: Bölöni László csapata feljutó helyre lépett

K. Zs.K. Zs.
Vágólapra másolva!
2023.05.26. 23:16
null
Metzi gólöröm (Fotó: AFP, archív)
A Metz 1–0-ra győzött a Sochaux vendégeként a francia másodosztályú labdarúgó-bajnokság (Ligue 2) pénteki játéknapján, és ezzel – köszönhetően a Girondins Bordeaux vereségének is – a Bölöni László edzette lotaringiai csapat a feljutást érő második helyre lépett. A bajnokságból még egy forduló van hátra.

 

A Metz Cheikh Sabaly közeli lövésével győzött a rossz passzban lévő Sochaux vendégeként (VIDEÓ ITT!), eközben a Bordeaux 1–0-ra kikapott a bennmaradásért küzdő Annecy otthonában.

A két csapat azonos pontszámmal (69) várja az utolsó fordulót, de a Metz gólkülönbsége hárommal jobb, ezért Bölöniék állnak a második helyen, három ponttal lemaradva az első helyezett Le Havre mögött. Utóbbi sem jutott még fel, elsősorban annak következtében, hogy a legutóbbi három körben csupán egy pontot szerzett – most pénteken, a Bastia otthonában egy 89. percbeli gólnak köszönhetően (1–1).

A feljutásra pályázó három együttes egyaránt hazai pályán játszik a jövő pénteki utolsó fordulóban: a Metz a 4. helyen álló, onnan feljebb lépni már nem tudó Bastiát fogadja, míg riválisaihoz a bennmaradásért harcoló klubok látogatnak – a Bordeaux-hoz a Rodez (16. helyezett), a Le Havre-hoz a Dijon (18.).

A végtabella első két helyezettje feljut az élvonalba, a harmadik marad a másodosztályban.

Az élcsoport: 1. Le Havre 72 pont (45–19), 2. Metz 69 (58–31), 3. Bordeaux 69 (51–27)


 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik