A franciák történelmi vereséget szenvedtek Ukrajnában

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.11.15. 20:40
null
Debuchy (balra) hibáját kihasználva szerezte meg a vezetést Ukrajna (Fotó: Reuters)
A világbajnoki pótselejtezők keretében Ukrajna Franciaországot fogadta hazai pályán, és Roman Zozulja, valamint Andrij Jarmolenko góljával győzni tudott 2–0-ra. Ribéryék ezzel igen nehéz helyzetből várhatják a visszavágót.

A találkozó első perceiben a játékosok inkább egymás földbe döngölésével voltak elfoglalva, mintsem a játékkal, aztán Olivier Giroud fejesével a franciák jelezték, hogy ők bizony a pályán vannak. Mint később kiderült, ez a fejes volt az egyetlen olyan kísérlet a vendégek részéről, ami az ellenfél kapuja felé ment az első félidőben...

Később Ukrajna több veszélyes akciót is megpróbált vezetni, főleg a jobb oldalon, Andrij Jarmolenko nagyon aktív volt, azonban nem sikerült eljuttatni a labdát Roman Zozuljának, aki egyedül próbált megbirkózni négy védővel az ellenfél tizenhatosán belül.

A 39. percben remek lehetőség nyílt a vendéglátók előtt, Jarmolenko sarkazását követően Edmar játszotta meg Jevhen Konopljankát, aki azonban nyolc méterről nem a kaput, hanem az egyik védőt találta el, így nem tudtak előnybe kerülni a sárga mezesek.

A második játékrész a változatosság kedvéért Giroud-fejessel indult, de ezúttal támadásban is maradtak a franciák, csak éppen nem sikerült feltörniük az ukránok védekezését. A hazaiak viszont kihasználták a franciák védelmi megingását a 61. percben. Edmar ugratta ki a leshatáron Roman Zozulját, aki kihasználta, hogy Mathiei Debuchy elcsúszott – zavartalanul lőhetett kapura öt méterről. Hugo Lloris bele tudott érni még a labdába, de az becsúszott a jobb alsó sarokba. 1–0

Négy perccel később egyenlíthettek volna a vendégek, de Samir Nasri nem tudta gólra váltani Franck Ribéry átadását, pedig csak tíz méterről kellett volna eltalálnia az üres kaput, ehelyett a Manchester City játékosa Pjatovot vette célba, és sikerült is hasba lőnie.

A mérkőzés véglegesen a 82. percben dőlt el, amikor Laurent Koscielny buktatta Zozulját, a büntetőt pedig Jarmolenko értékesítette nagyon magabiztosan (2–0). A franciák a hátralévő időben mindent megtettek, hogy legalább a szépítő gólt megszerezzék, de nem jártak sikerrel. Mind a két együttes tíz emberrel fejezte be a mérkőzést, Koscielny és Olekszandr Kucser is a kiállítás sorsára jutott.

Franciaország először szenvedett tétmérkőzésen vereséget Ukrajnától, és nehéz helyzetből várhatja a jövő heti visszavágót.

A MÉRKŐZÉS ÖSSZEFOGLALÓJA

VB 2014, EURÓPAI PÓTSELEJTEZŐ

ELSŐ MÉRKŐZÉS
Ukrajna–Franciaország 2–0 (Zozulja 61., Jarmolenko 82. – 11-esből)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik