Vb 2014: Zukanovic kimarad, Besic utazik Brazíliába

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.05.30. 19:28
Immár végleges a bosnyák labdarúgó-válogatott 23 fős világbajnoki kerete, Safet Susic szövetségi kapitány elköszönt Ervin Zukanovictól.

A bosnyák válogatott a kerethirdetés óta 24 futballistával készült a tornára, és végül Zukanovic lett a kimaradó. A Gent légiósa vízumproblémák miatt nem tudott elutazni a csapattal a tengerentúlra, a szövetség és a játékos egymásra mutogatott, Safet Susic pedig kimondta, a keret úgy, ahogy van, készen áll a vb-re.

Ez azt jelenti, hogy Muhamed Besic helye biztos a keretben, így ha csak sérülés nem jön közbe, a Ferencváros labdarúgója részt vesz a brazíliai világbajnokságon.

A bosnyák válogatott ma éjjel az egyesült államokbeli St. Louisban Elefántcsontpart ellen vív felkészülési mérkőzést, helyi sajtóhírek szerint Besic ezen a találkozón kezdőként kap lehetőséget.

A csapat az utolsó felkészülési meccsét Mexikóval játssza, a vb-n Argentínával, Nigériával és Iránnal szerepel az F-csoportban.

A 23 FŐS BOSNYÁK KERET
Kapusok:
Asmir Begovic (Stoke City – angol), Jasmin Fejzic (Aalen – német), Asmir Avdukic (Borac Banja Luka)
Védők: Muhamed Besic (Ferencváros – magyar), Emir Spahic (Bayer Leverkusen – német), Mensur Mujdza (Freiburg – német), Sead Kolasinac (Schalke – német), Ermin Bicakcic (Eintracht Braunschweig – német), Toni Sunjic (Zorja Luhanszk – ukrán), Ognjen Vranjes (Elazigspor – török), Avdija Vrsajevic (Hajduk Split – horvát)
Középpályások: Miralem Pjanic (Roma – olasz), Senad Lulic (Lazio – olasz), Sejad Salihovic (Hoffenheim – német), Izet Hajrovic (Galatasaray – török), Haris Medunjanin (Gaziantepspor – török), Senijad Ibricic (Erciyesspor – török), Zvjezdan Misimovic (Kujcsou Renhe – kínai), Anel Hadzic (Sturm Graz – osztrák), Tino Susic (Hajduk Split – horvát)
Támadók: Edin Dzeko (Manchester City – angol), Vedad Ibisevic (Stuttgart – német), Edin Visca (Istanbul BB – török)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik