Vb 2014: újabb csúszás Sao Paulóban, átadás csak május közepén

Vágólapra másolva!
2014.03.02. 09:24
Újabb csúszást kell elkönyvelnie a Nemzetközi Labdarúgó-szövetségnek (FIFA) az idei brazíliai labdarúgó-világbajnokság nyitómeccsének otthont adó stadion átadását illetően: az Arena Corinthians csak május közepén, alig egy hónappal a torna rajtja előtt lesz kész..

Jerome Valcke, a FIFA főtitkára elmondta, hogy a június 12-én a Brazília–Horvátország találkozónak otthont adó vadonatúj stadion, a 68 ezres Arena Corinthians „nem készül el május 15-e előtt”.

„Száznégy nappal a világbajnokság rajtja előtt van egy olyan stadionunk Sao Paulóban, amely még nem kész” – mondta a főtitkár tegnapi sajtótájékoztatóján.

A korábbi tervek szerint a létesítményt április közepén adták volna át, és már ez is egy módosított időpont volt a novemberi, két munkás életét követelő baleset után.

Valcke említést tett a másik, jelentős csúszásban lévő létesítmény, a curitibai stadion állapotáról is. Az Arena de Baixada helyét néhány héttel korábban meg is kérdőjelezték a helyszínlistán, ám végül a FIFA kitartott az eredeti tervek mellett, és nem vette el a Sao Paulótól délre fekvő várostól a vb-rendezés lehetőségét. A 44 ezres létesítmény átadása szintén májusban várható.

„Nincs kritika, de jelentős kihívás vár a brazil szervezőkre. A stadionok szépek, minden megoldódik a rajtig. A célunk az, hogy június tizenkettedike és július tizenharmadika között minden a legnagyobb rendben menjen” – nyugtatta a kedélyeket Valcke.

Amelyek azért nem annyira derűsek, hiszen nem csak az említett két helyszínen vannak problémák, hanem máshol sem halad minden a tervek szerint. Korábban beszámoltunk róla, hogy Belo Horizontéban a stadion tetejéről szakadt le három fémlemez, és hullott a lelátóra.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik