Vb 2014: tízezer aláírás az MU-játékos beválogatása ellen

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.03.05. 10:57
null
Tom Cleverley (Fotó: Reuters)
Egy online petícióban több mint tízezer aláíró követeli, hogy Roy Hodgson, az angol labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya ne nevezze a nyári brazíliai világbajnokságra Tom Cleverleyt, a Manchester United középpályását. Hodgson nem kér az ilyen tanácsokból.

Az aláírók szerint Tom Cleverley a játéka alapján nem érdemli meg a válogatottságot, a petíció azt sugallja, hogy ő a felelős a Manchester United csalódást keltő 2013–2014-es szerepléséért.

„Az ilyesmi nem befolyásol, szerintem a játékos eleget tett ahhoz, hogy helye legyen a harmincas keretben – indokolta Hodgson a középpályás behívását a dánok elleni szerda esti felkészülési meccsre. – Szerintem nem helyes egyetlen embert kipécézni és felelőssé tenni a Manchester United sikertelenségéért. Szeretném azt hinni, hogy ilyen petíciókat a jövőben sem kell figyelembe vennem a válogatott keret összeállításakor. Egy futballedző nem azonosulhat egyetlen ilyen kezdeményezéssel sem."

Hodgson ugyanakkor hozzátette: Cleverley mostani beválogatása nem jelent garanciát arra, hogy a 13-szoros válogatott játékos ott lesz a nyári vb-keretben is – de az esetleges kimaradása biztosan nem egy drukkerek fogalmazta petíció következménye lesz.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik