Vb 2014: skót szoknyában is lapátolják a havat Újvidéken

Vágólapra másolva!
2013.03.26. 15:57
null
A skót szurkolók népviseletükben tisztítják az újvidéki pályát<br />(Fotó: vajma.info)
Még nem biztos, de úgy tűnik, hogy a tervezett időpontban, vagyis 20.30-kor Szerbia és Skócia labdarúgó-válogatottja pályára lép az újvidéki Karadjordje Stadionban – adta hírül a Vajdaság Ma.

A 2014-es világbajnokság európai selejtezőjének A-csoportjában a két válogatott a 6. fordulóban néz farkasszemet, de kedd délelőtt a folyamatos havazás miatt kérdésessé vált a mérkőzés megrendezése. A pályát a Vojvodina labdarúgóklub és a Szerbiai Labdarúgó-szövetség (FSS) által alkalmazott mintegy 100 személy tisztítja, s hozzájuk csatlakozott 30 skót drukker, akik a hagyományos öltözetükben, vagyis skót szoknyában önkéntesen lapátot ragadtak.

Mivel a hírek szerint mintegy 3-4 órára van szükségük a takarítóknak arra, hogy a pályát rendben tegyék, s mert a havazás Újvidéken elállt, nagy a valószínűsége, hogy nem marad el a mérkőzés. A találkozó játékvezetője, Vad II István 19 órára a pályára rendelte a csapatokat, s akkor derül ki, hogy lesz-e találkozó. Hétfő estig mintegy 4000 jegyet adtak el, a skótok ezen kívül 1200 belépőt vettek meg, s a szervezők abban bíznak, hogy kedden még legalább 1000 jegyet értékesítenek.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik