Vb 2014: „Senki sem akar Nigéria Maradonája lenni”

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.06.29. 22:07
John Obi Mikel a franciák elleni nyolcaddöntő előtt a csapategységben bízik, szerinte a nigériaiak közül senki sem akar Maradona lenni.

„Kizárólag a csapat érdekel, ebben a válogatottban senki sem akar Maradona lenni” – mondta a Chelsea középpályása, utalva arra, hogy Nigéria céljait nem egy klasszissal érheti el, hanem a csapatmunkával.

Obi Mikel nem kerülhette meg a prémium vitájára irányuló kérdést sem, ami szerinte nem volt nagy ügy, bárhol előfordulhat.

„A pénz nem okozott nagy problémát, csupán egy kis vita folyt. De ez megtörténik a labdarúgásban máshol is. A Chelsea játékosa vagyok, pontosan tudom, hogyan mennek ezek a dolgok.”

Nigéria a nyolcaddöntőben azzal a francia együttessel mérheti össze magát, amely veretlenül, két remek győzelemmel masírozott a tizenhat közé.

„A francia játékosok a topligákban töltenek be fontos szerepet, szövetségi kapitányuknak, Deschamps-nak rengeteg választási lehetősége van. Jól kezdték a tornát, nehéz meccsre számítok. Játszottam már néhány francia játékos ellen a BL-ben, de az edzőinktől megkaptuk a kellően alapos felkészítést a találkozóra.”

Obi Mikel szerint leszűrték az Argentína elleni találkozó első félidejének tanulságait, a második felvonásra már akkor teljesen más felfogásban futottak ki a pályára. Mint elmondta: bízik benne, hogy azt a teljesítményt tudják nyújtani a nyolcaddöntőben is. A vb-t kiegyenlítettsége miatt csodálatosnak nevezte, ahol bármi megtörténhet, és még az ötszörös világbajnok Brazília számára házigazdaként sem garantált semmilyen jó eredmény.

Stephen Keshi szövetségi kapitány szerint tévedés, hogy a délután helyi idő szerint 13 órás kezdés, és a vélhetően meleg hőmérséklet az afrikai válogatottjának kedvezne.

„A hőmérséklet mindkét csapat számára ugyanakkora lesz, függetlenül attól, hogy aki Afrikában született, az jobban hozzá van szokva a meleghez, miután ott forróság van mindenhol – mondta a szakember. – A játékosaim viszont Európában játszanak, a szervezetük már akklimatizálódott, az igazán intenzív meleget így nem ismerhetik. Amikor Cuiabában játszottunk Bosznia-Hercegovina ellen, a mérkőzés végén már több játékosomnak gondja volt a meleg miatt. Ha ez ezúttal is így lesz, mindkét félnek egyformán rossz lesz. Én egyébként sem tehetek semmit, legfeljebb imádkozom Istenhez, hogy legyen egy picit hűvösebb.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik