Vb 2014: „Nem bizonyította be Messi, hogy a világ legjobbja”

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.07.15. 16:44
Az 1978-as világbajnokság gólkirálya, az argentin Mario Kempes szerint a dél-amerikai válogatott csapatkapitánya, Lionel Messi nem bizonyította be, hogy miért tartják a világ legjobbjának. A korábbi kiváló csatár szerint a Barcelona támadójának játéka nélkülözte a kreativitást.

Mint ismert, a 2014-es világbajnokság legjobbjának járó aranylabdát Messi kapta, de Kempes szerint honfitársa nem feltétlenül szolgált rá az elismerésre.Mint ismert, a 2014-es világbajnokság legjobbjának járó aranylabdát Messi kapta, de Kempes szerint honfitársa nem feltétlenül szolgált rá az elismerésre.

„Úgy vélem, Messi a vébé során nem teljesített az elvárt színvonalon. A csoportmérkőzéseken szerzett négy gólt, de szerintem nem bizonyította be, hogy miért tartják a világ legjobbjának” – vélekedett az éppen ma hatvanéves sportember.

„Az argentinoknak akkora szüksége van Messire, mint a halnak a vízre. Leónak több kockázatot kellett volna vállalnia. Hiányzott az ész a játékából” – tette hozzá Kempes, aki szerint a stabil védekezés a hatékony támadójáték rovására ment.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik