Vb 2014: Messi Maradona nyomdokain - top 5 statisztika

Vágólapra másolva!
2014.06.16. 02:44
Az argentin labdarúgó-válogatott 2–1-es győzelmet aratott a Muhamed Besicet végig a soraiban tudó Bosznia-Hercegovina felett a brazíliai világbajnokság F-csoportjának első fordulójában. A meccs embere, Lionel Messi olyat hajtott végre, amelyre eddig csak Diego Maradona volt képes.

Vedad Ibisevic januárban talált be legutóbb, most azonban újra fontos gólt szerzett a csatár, ez volt Bosznia-Hercegovina első vb-találata!

Muhamed Besic futotta a legtöbbet a találkozón, a Ferencváros bosnyák védője összesen 11 739 métert tett meg a 90 perc alatt.

Bármilyen hihetetlen, Lionel Messinek ez még csak a második találata volt a világbajnokságokon, 623 perc után talált be újra az argentin extraklasszis.

Lionel Messi mindössze a második olyan argentin futballista, akinek két gólja között nyolc év telt el a vb-ken, legutóbb Diego Maradona hajtott végre hasonlót 1986-ban és 1994-ben.

Sead Kolasinac 2 perc 8 másodperc után bekotort találata volt a vb-k történetének leggyorsabb öngólja. Eddig Carlos Gamarra nevéhez fűződött a rekord, ő 2 perc 46 másodperc alatt talált be a saját kapujába.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik