Vb 2014: megkurtítás után 2.1 milliárd a ghánai vb-pénz

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.03.17. 16:31
Mintegy 9.6 millió dollár (nagyjából 2.1 milliárd forint) áll a ghánai válogatott rendelkezésére a nyári labdarúgó-világbajnokságon való részvételhez – jelentette be az illetékes ghánai kormányszerv.

Az összegből 4.1 millió dollárt a csoportkörbeli mérkőzésekre különítettek el, és 5.5 millió dollárt tartalékoltak a reménybeli továbbjutásra, az egyenes kieséses szakaszbeli szereplésre, a megugró költségekre és jutalmakra – olvasható a ghánai információs minisztérium hétfői közleményében.

Az utóbbi hetekben nagy viták dúltak a „fekete csillagok" vb-költségvetése körül, mivel Joseph Yammin, a ghánai ifjúsági és sportminiszter a végül megszavazott összeg dupláját (20 millió dollárt) tartotta volna szükségesnek az eredményes részvételhez.

Yammin javaslata nem volt légből kapott: helyi beszámolók szerint a 2010-es dél-afrikai vb-n majdnem húszmillióból gazdálkodott a ghánai csapat.

„Lehet, hogy az akkori kormánynak volt lehetősége bőven költeni a válogatottra, de mi most szigorúan a szükségletekre összpontosítottunk. Könnyíti a dolgunkat, hogy a mostani delegáció sokkal kisebb létszámú lesz, mint a négy évvel ezelőtti volt, ez jelentős mértékű spórolásra nyújtott lehetőséget. Szerintem ez a költségvetés elfogadható" – mondta Mahama Ayariga ghánai kormányszóvivő.

A 2010-ben a negyeddöntőig jutó Ghána ellenfele Németország, Portugália és az Egyesült Államok lesz a nyári brazíliai világbajnokság G-csoportjában.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik