nemzetisport.hu 2014.06.20 21:32 Frissítve: 2015.02.08 02:44

Vb 2014: Löw kitette a vb-keretből, 8 milliót nyert a póker-vb-n

A brazíliai világbajnokságról lemaradó Max Kruse Las Vegasban vigasztalódott, 36 ezer dollárt nyert pókeren – pedig a szabályokat is alig ismerte. 

 

Max Kruse lemaradt a vb-ről, Fortuna kárpótolta Las Vegasban (Fotó: Action Images)

A német válogatott vb előtti keretszűkítésekor meglepetés volt, hogy a Mönchengladbach támadója kimaradt. Kruse a második helyen végzett a gladbachiak házi góllövőlistáján a 2013–2014-es szezonban, hat válogatott fellépésén egy gólt szerzett, novemberben a Wembleyben pályára lépett az Anglia elleni, 1–0-ra megnyert mérkőzésen. Mégsem utazhatott.

Egyes pletykák szerint azért, mert az angliai kiruccanás alkalmával egyik este lányokat invitált szállodai szobájába, ezzel „kihúzta a gyufát” Joachim Löw szövetségi kapitánynál. Később egy interjúban azt állította, kizárólag sportszakmai okok húzódtak meg a döntés hátterében.

Mivel nem utazhatott a vb-re, a 26 éves Kruse szabadidejét kihasználva Las Vegas, a szerencsejáték fővárosa felé vette az irányt és benevezett a World Series of Poker (WSOP) versenyre, a népszerű kártyajáték világbajnokságára, egy 2–7 Draw Lowball tornára.

A történet itt lesz igazán érdekes, hiszen Kruse utazásakor még a játék szabályait sem ismerte, a Poker News tudomása szerint egyik barátjától, George Danzertől tanulta el röpke fél óra alatt, a német válogatott fölényes sikerét hozó Németország–Portugália találkozó közben.

A gyorstalpaló eredményesnek bizonyult, Kruse a harmadik helyen végzett a 241 indulóból, 36 494 dollárt (több mint 8 millió forintot) kaszált, és olyan kiválóságokat utasított maga mögé, mint Antonio Esfandiari, Phil Helmuth és Erik Seidel.

Ha Krusét nem is kárpótolja hatalmas nyereménye, biztos jobb szájízzel nézi a német válogatott következő mérkőzéseit.