Vb 2014: két meglepetéssel készülnek ellenünk a törökök

Vágólapra másolva!
2012.10.05. 17:59
Abdullah Avci, a török labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya pénteken megnevezte azt a 25 labdarúgót, akiket meghívott a magyarok és a románok elleni októberi vb-selejtezőkre.

Nyolc-nyolc Galatasaray- és Fenerbahce-játékos, egy Besiktas-futballista, valamint nyolc légiós kapott meghívást a keretbe.

A török sajtó két meglepő kapitányi választásra hívja fel a figyelmet. Az egyik kedvezményezettje a 24 éves középpályás, Aydin Yilmaz, aki kerettag már volt, de még nem lépett pályára a nemzeti csapatban. A másik döntés Emre Colakot, a szintén a Galatasarayt erősítő 21 éves szélsőt tette boldoggá; Colak az utánpótlás különböző korosztályaiban 96-szor volt válogatott, a nagyok között még újonc.

Törökország válogatottja október 12-én hazai pályán Romániával, október 16-án Budapesten Magyarországgal vív vb-selejtezőt az európai D-csoportban.

A TÖRÖK LABDARÚGÓ-VÁLOGATOTT KERETE
Kapusok: Volkan Demirel, Mert Günok (mindkettő Fenerbahce), Cenk Gönen (Besiktas)
Védők: Gökhan Gönül, Egemen Korkmaz, Hasan Ali Kaldirim, Bekir Irtegün (mind a négy Fenerbahce), Semih Kaya, Hakan Balta (mindkettő Galatasaray), Ömer Toprak (Leverkusen, német)
Középpályások: Emre Belözoglu, Arda Turan (mindkettő Atlético Madrid, spanyol), Hamit Altintop, Emre Colak, Aydin Yilmaz, Selcuk Inan (mind a négy Galatasaray), Nuri Sahin (Liverpool, angol), Mehmet Topal, Caner Erkin (mindkettő Fenerbahce), Mehmet Ekici (Werder Bremen, német)
Csatárok: Burak Yilmaz, Umut Bulut (mindkettő Galatasaray), Sercan Saraer (Greuther Fürth, német), Mevlüt Erdinc (Rennes, francia), Tunay Torun (Stuttgart, német)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik