Hollandia: két kapitányt jelentettek be - Hiddink és Blind

Vágólapra másolva!
2014.03.28. 10:19
null
Hiddink váltja a vb után távozó Van Gaalt (Fotó: Action Images)
Nem mindennapi eset a Holland Labdarúgó-szövetségben (KNVB): egyszerre két szövetségi kapitányt jelentettek be. A hivatalos közlemény szerint – amelyet már korábban előre jeleztünk – Guus Hiddink veszi át a holland válogatott irányítását a nyári világbajnokság után távozó Louis van Gaaltól, ám 67 esztendős tréner csak a 2016-os franciaországi Európa-bajnokságig marad. Utána addigi segítője, Danny Blind váltja – aki a 2018-os oroszországi vb-ig tölti majd be tisztségét.

A világbajnokság után távozó Louis van Gaal (aki a hírek szerint a Premier League-ben vállal munkát) utódját már egy ideje kereste a holland szövetség (KNVB), és most pont került az ügy végére. A válogatottat korábban (1994–1998) már irányító Guus Hiddink kétéves szerződést írt alá, ennek értelmében a 2016-os franciaországi Európa-bajnokságig irányítja a holland válogatottat.

Segítője Danny Blind (aki már két éve dolgozik Van Gaal segítőjeként) és Ruud van Nistelrooy lesz. Előbbi korábban már dolgozott az Ajaxnál is segédedzőként, utóbbi nemrégiben szerezte meg az UEFA A-diplomát és a PSV utánpótlásában dolgozott.

A 2016-os kontinenstorna után Danny Blind szintet lép és szövetségi kapitány lesz – akkor már négy év tapasztalata lesz segédedzőként a válogatottnál. Az 52 éves tréner megbízatása a 2018-as oroszországi világbajnokságig szól majd.

Ez a kettős bejelentés könnyen lehet, hogy példa nélküli a világfutballban.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik