A himnusz elmaradt, a 3-0-s francia siker nem

Vágólapra másolva!
2014.06.15. 20:55
null
Első vb-meccsén két gólt szerzett Karim Benzema (Fotó: Reuters)
A brazíliai labdarúgó-világbajnokság E-csoportjában Franciaország 3–0-ra legyőzte a mérkőzést tíz emberrel befejező Hondurast. Karim Benzema élete első vb-mérkőzésén két gólt szerzett, illetve a harmadikban is fontos szerepe volt.

 

VB 2014
E-CSOPORT
Franciaország–Honduras 3–0 (1–0)
Porto Alegre
,
Beira-Rio (Estádio José Pinheiro Borba). Vezette: Sandro Meira Ricci (brazil)
FRANCIAORSZÁG:
Lloris – Debuchy, Varane, Sakho, Evra – Pogba (Sissoko, 57.), Cabaye (Mavuba, 65.), Matuidi – Valbuena (Giroud, 78.), Benzema, Griezmann. Szövetségi kapitány: Didier Deschamps
HONDURAS:
Valladares – Beckeles, Bernárdez (O. Chávez, a szünetben), Figueroa, Izaguirre – Najar (Claros, 58.), Garrido, W. Palacios, Espinoza – Bengtson (Ó. B. García, a szünetben), Costly Szövetségi kapitány: Luis Suárez
Gólszerző: Benzema (45., 72.), Valladares (48. – öngól)
Kiállítva: Palacios (43.)

Egyáltalán nem szokványos módon indult a francia–hondurasi vb-meccs. A Porto Alegre-i stadionban ugyanis elromlott a hangosítás, így nem tudták lejátszani a két nemzet himnuszát a kezdés előtt. Ilyenre világbajnokságon talán még sosem volt példa…

Bár a két csapat korábban még sohasem találkozott egymással korábban, papíron a jó formában lévő franciák tűntek esélyesebbnek. Honduras viszont nem akart lemaradni CONCACAF-zónabeli társaitól, az egyaránt győzelemmel kezdő Mexikótól és Costa Ricától.

Olykor-olykor kisebb kakaskodások is voltak a pályán, nem kímélték egymást a felek. A franciák a megfelelő ritmus elérését követően rendre próbáltak zavart kelteni a hondurasi kapu előtt, eleinte viszont csak két léc jött össze – Blaise Matuidi és Antoine Griezmann próbálkozásából.

Aztán meglepően kemény összecsapás történt. Wilson Palacios alaposan megtaposta Pogbát, aki a földön fekve visszarúgott. Percekig állt a játék, a brazil játékvezető, Sandro Meira Ricci végül mindkét játékosnak egy-egy sárgát adott.

A franciák nyomtak, de nagy helyzet nem alakult ki. Amíg Palacios hátulról el nem lökte Pogbát a tizenhatoson belül egy tizenegyesért és egy második sárgás piros lapért cserébe. A büntetőt az élete első vb-meccsén szereplő Karim Benzema bevágta, így 1–0-val fordultak a csapatok.

A szünetben kettőt cseréltek a közép-amerikaiak, de nem jött be a húzás. A 48. percben Benzema nagyszerű labdát kapott a balon, belsővel egyből kapura lőtt, a labda a bal kapufáról kifelé pattant, a 37 esztendős Noel Valladares kapus viszont bekotorta saját kapujába. Ezzel egyébként a hondurasi kapus lett minden idők legidősebb öngólosa a vb-k történetében. 2–0

A játékvezető elsőre gólt ítélt, aztán jött a gólvonal-technológia és a hondurasiak a felvételeket látván reklamálni kezdtek. Hogy miért, ne kérdezzék. A számítógép egyértelműen kimutatta, a labda áthaladt a gólvonalon – hiába halászta ki a hondurasi kapus.

Nem sok esélye maradt Hondurasnak, a franciák viszont kezdtek belejönni. Benzema előbb az ötösről a kapusba lőtt egy labdát, majd egy újabb Valladares-védés után hozzá került a kipattanó, és éles szögből, elemi erővel bombázott a léc alá védhetetlenül a 72. percben. 3–0

A hajrában nem történt sok izgalmas, a hondurasiak megúsztak még egy pirosat, a franciák meg nem tudták növelni gólkülönbségüket, így Didier Deschamps együttese háromgólos sikerrel kezdte a tornát. Karim Benzema első vb-meccsén két gólt szerzett, és a harmadikban is fontos szerepe volt. Nem rossz kezdés.

VB 2014
E-CSOPORT
Franciaország–Honduras 3–0 (1–0)
Porto Alegre
,
Beira-Rio (Estádio José Pinheiro Borba). Vezette: Sandro Meira Ricci (brazil)
FRANCIAORSZÁG:
Lloris – Debuchy, Varane, Sakho, Evra – Pogba (Sissoko, 57.), Cabaye (Mavuba, 65.), Matuidi – Valbuena (Giroud, 78.), Benzema, Griezmann. Szövetségi kapitány: Didier Deschamps
HONDURAS:
Valladares – Beckeles, Bernárdez (O. Chávez, a szünetben), Figueroa, Izaguirre – Najar (Claros, 58.), Garrido, W. Palacios, Espinoza – Bengtson (Ó. B. García, a szünetben), Costly Szövetségi kapitány: Luis Suárez
Gólszerző: Benzema (45., 72.), Valladares (48. – öngól)
Kiállítva: Palacios (43.)

Franciaország
Kapusok: 1Hugo Lloris(Tottenham – angol), 23Mickaël Landreau(Bastia), 16 Stéphane Ruffier (Saint-Étienne)
Védők: 4Raphaël Varane(Real Madrid – spanyol), 5 Mamadou Sakho(Liverpool – angol), 2Mathieu Debuchy(Newcastle – angol), 21Laurent Koscielny(Arsenal – angol), 17 Lucas Digne(PSG), 13Eliaquim Mangala(Porto – portugál), 15 Bacary Sagna(Arsenal – angol), 3Patrice Evra (Manchester United – angol)
Középpályások: 6Yohan Cabaye(PSG), 19 Paul Pogba(Juventus – olasz), 14 Blaise Matuidi(PSG), 18Moussa Sissoko(Newcastle – angol), 12Rio Mavuba(Lille), 8Mathieu Valbuena(Marseille), 7Rémy Cabella(Montpellier), 22 Morgan Schneiderlin (Southampton – angol)
Támadók: 10Karim Benzema(Real Madrid – spanyol), 11Antoine Griezmann(Real Sociedad – spanyol), 9Olivier Giroud(Arsenal – angol), 20Loic Rémy(Newcastle – angol)
Szövetségi kapitány: Didier Deschamps

Honduras
Kapusok: 22 Donis Escober (Olimpia), 1 Luis López (Real Espana), 18 Noel Valladares (Olimpia)
Védők: 12 Edder Delgado (Real Espana), 21 Brayan Beckeles (Olimpia), 3 Maynor Figueroa (Hull City – angol), 5 Víctor Bernárdez (San Jose Earthquakes – egyesült államokbeli), 4 Juan Pablo Montes (Motagua), 7 Emilio Izaguirre (Celtic – skót). 2 Osman Chávez (Csingtao Jonoon – kínai), 6 Juan Carlos García (Wigan – angol)
Középpályások: 20 Jorge Claros (Motagua), 19 Luis Garrido (Olimpia), 14 Óscar Boniek García (Houston Dynamo – egyesült államokbeli), 17 Andy Najar (Anderlecht – belga), 15 Roger Espinoza (Wigan – angol), 10 Marvin Chávez (Colorado Rapids – egyesült államokbeli), 8 Wilson Palacios (Stoke City – angol), 23 Mario Martínez (Real Espana)
Támadók: 16 Rony Martínez (CD Real Sociedad), 11 Jerry Bengtson (New England Revolution – egyesült államokbeli), 9 Jerry Palacios (Alajuelense – Costa Rica-i), 13 Carlo Costly (Real Espana)
Szövetségi kapitány: Luis Suárez (kolumbiai)

AZ E-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Franciaország 1 1 3–0 +3 3
2. Svájc 1 1 2–1 +1 3
3. Ecuador 1 1 1–2 –1 0
4. Honduras 1 1 0–3 –3 0
AZ E-CSOPORT TOVÁBBI PROGRAMJA
2014. 6. 20., 21:00SalvadorSvájc–Franciaország
2014. 6. 21., 0:00CuritibaHonduras–Ecuador
2014. 6. 25., 22:00ManausHonduras–Svájc
2014. 6. 25., 22:00Rio de JaneiroEcuador–Franciaország

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik