Vb 2014: Drogbáék későn kapott gól miatt izgulhatnak - videó

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.10.12. 21:27
null
Ha egy mérkőzés "csak" kilencven percig tartana, Drogbáék már páholyban érezhetnék magukat (Fotó: Reuters)
A világbajnoki selejtezősorozat afrikai zónájának harmadik selejtezőkörében a szenegáli labdarúgó-válogatott a 96. percben szépített Elefántcsontpart otthonában, így 3–1-re kikapott, de fontos idegenbeli gólt szerzett. A játéknap másik mérkőzésén Burkina Faso hazai pályán 3–2-re legyőzte Algériát.

ELEFÁNTCSONTPART–SZENEGÁL 3–1

Az „elefántok” mihamarabb szerették volna lerendezni a továbbjutás kérdését, ennek érdekében nekiestek a vendégeknek, akik szűk negyedóra elteltével „arra lehettek figyelmesek”, hogy már kétgólos hátrányban vannak. Az ötödik percben a hazaiak legnagyobb klasszisa, Didier Drogba helyezett a jobb alsó sarokba tizenegyesből (1–0), míg a 14. percben Ludovic Sané talált a saját kapujába (2–0).

Az első félidőben több gól már nem esett, a második játékrészben ellenben négy percet kellett arra várni, hogy ismét a hálóban kössön ki a labda: Gervinho ugratta ki Salomon Kalout, aki egy lövőcsellel elfektette a kapust, majd higgadtan a kapu jobb oldalába gurított (3–0). A továbbjutás sorsa ezzel alighanem el is dőlt volna, de a 96. (!) percben Papiss Cissé is „hozzászólt” a meccshez. A Newcastle United csatára a bizonytalan hazai védők megingását kihasználva köszönt be Boubacar Barrynek, életben tartva Szenegál vb-kvalifikációs reményeit (3–1). A továbbjutásról döntő második mérkőzésre november 16-án kerül sor.

A MÉRKŐZÉS ÖSSZEFOGLALÓJA

BURKINA FASO–ALGÉRIA 3–2

A hazaiak először az első félidő hosszabbításában szerezték meg a vezetést, amikor Jean-Noël Lingani remekbe szabott bal oldali beadását követően Jonathan Pitroipa a kapu közepébe bólintott az árnyékra vetődő kapus mellett (1–0). Az algériaiak válaszára – ha csak a tiszta játékidőt vesszük alapul – nem kellett sokat várni. Az 50. percben Szofiane Feguli higgadt cselt követően a jobb alsó sarokba helyezett (1–1).

Negyedórával később Djakaridja Koné szerzett labdát a térfél közepén, majd mintegy 13 méterről ballal kilőtte a bal alsó sarkot (2–1). A vendégek sokáig ezúttal sem voltak hátrányban. Négy perccel azt követően, hogy hátrányba kerültek, a bal oldali szöglet után Karl Medzsani a bal felső sarokba fejelt (2–2).

Arról, hogy Burkina Faso minimális előnyre tegyen szert a visszavágó előtt, Aristide Bancé gondoskodott, aki a 86. percben gólra váltott egy tizenegyest, a vendégek kapusa csak beleérni tudott a labdába (3–2). A gyors algériai válasz itt már elmaradt, így Pitroipáék várhatják kedvezőbb helyzetből a párharc második mérkőzését, amelyet november 19-én rendeznek.

A MÉRKŐZÉS ÖSSZEFOGLALÓJA

VILÁGBAJNOKI SELEJTEZŐK, AFRIKAI ZÓNA
3. SELEJTEZŐKÖR, 1. MÉRKŐZÉSEK
Burkina Faso–Algéria 3–2
(Pitroipa 45+2., D. Koné 65., Bancé 86. – 11-esből, ill. Feguli 50., Medzsani 69.)
Elefántcsontpart–Szenegál 3–1 (Drogba 5. – 11-esből, Sané 14. – öngól, S. Kalou 49., ill. P. Cissé 96.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik