Vb 2014: büntetés - Simunic nem játszhat Brazíliában

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.12.16. 18:29
null
Simunic (balra) nem lehet ott a világbajnokságon (Fotó: Action Images)
A Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) fegyelmi bizottság tízmérkőzéses eltiltásban részesítette a horvát válogatott Josip Simunicot, aki így nem léphet pályára a 2014-es, brazíliai világbajnokságon.

 

A HORVÁT SZÖVETSÉGET SOKKOLTA A SZIGORÚ DÖNTÉS
„Minden támogatást megadunk játékosunk valószínűsíthető fellebbezéséhez, ugyanakkor őszintének kell lennünk és el kell ismernünk, hogy ez a döntés azt jelenti: nem lehet majd ott a brazíliai világbajnokságon” – kommentálta a FIFA fegyelmi határozatát Damir Vrbanovic, a HNS elnöke.

A horvátok a házigazda brazilokkal játsszák a vb nyitómeccsét, az A csoportban rajtuk kívül Mexikó és Kamerun szerepel még.

Mint ismert, a játékos az Izland elleni világbajnoki pótselejtezőt követően usztasa rigmusokat mondott egy mikrofonon keresztül a stadionban, amelynek következtében a tíz mérkőzés helyszínére sem léphet be, valamint 30 ezer svájci frankos büntetést is kapott.

A bizottság szerint ezzel a tettével megszegte a FIFA fegyelmi kódexének 58. pontját – mely rendelkezik a személyek faji, vallási és származási megsértésével.

Minden körülményt figyelembe véve az esetet súlyossága miatt tíz hivatalos mérkőzésről eltiltották Simunicot.

Az első találkozót a világbajnokság első mérkőzése jelenti majd, és attól függően, meddig jutnak a horvátok, Simunic hátralévő eltiltását a későbbiekben tölti le. Ráadásul a játékos még a stadionok területére sem mehet be ezeken az összecsapásokon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik