Vb 2014: Az edzők kérhetnék a videobíró segítségét - Blatter

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.06.30. 08:46
null
Félidőnként egy-egy alkalommal kérhetnék az edzők a videobíró segítségét – mutatja Sepp Blatter (Fotó: Reuters)
Sepp Blattert az az ötlet foglalkoztatja, hogy az edzők egy meccsen kétszer kérhessék a videobíró segítségét.

 

Sepp Blatter sokáig a technikai eszközök futballpályákon való alkalmazásának egyik legnagyobb ellenzője volt, az idők azonban változnak. A Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) elnöke a 2010-es vb (és Frank Lampard meg nem adott gólja) után áldását adta a gólvonal-technológia bevezetésére, az idei világbajnokság előtt pedig a videobíró szükségességéről beszélt a FIFA kongresszusán.

A svájci sportvezető a torna alatt újra felvetette, hogy meg kellene vizsgálni a játékvezetők segítésének további módjait. Elképzelése szerint az edzők a mérkőzések során két alkalommal kérhetnék a videobíró segítségét. Tisztában van persze ennek a nehézségeivel.

„Több segítséget kellene adnunk a játékvezetőknek, például azzal, hogy meccsenként két alkalommal az edzők kérhetnék a videobírót, amikor megáll a játék – nyilatkozta Blatter. – Leshelyzeteknél persze ez nem kivitelezhető, hiszen nem kezdhetjük újra a játékot egy gólhelyzettel, más szituációkban viszont, amikor mondjuk nehezen eldönthető, hogy történt-e szabálytalanság egy büntetőgyanús esetnél, a szakvezetők közbeavatkozhatnának, a játékvezető pedig a visszajátszást megnézve eldönthetné, hogy meg kell-e változtatni a döntését.”

A FIFA-elnök szavaiból is kitűnik tehát, hogy a videobíró alkalmazása sokkal több bonyodalommal járna, mint a gólvonal-technológiáé, a közeljövőben nem is valószínű a bevezetése.

„Ez is egy újdonság, de nem mehetünk el szó nélkül a fejlődést szolgáló ötletek mellett. Nem holnap kezdjük el alkalmazni, ám beszélnünk kell róla” – tette hozzá Blatter.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik